Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 7 maj 2021

Så jag avsätter lite

 till rent spenderande, av varje utbetalning som kommer in på mitt konto.

Mitt största intresse är mode och när jag inte har råd att köpa en klänning från Oscar De la Renta (för det kommer jag aldrig att ha), kanske jag ändå kan köpa något mindre, som en keps, en scarves, ett skärp eller en nyckelring från ett fin varumärke (alltså typ). Som min lilla röda handledsväska, som jag fyndade till mig själv i födelsedagspresent.

Då och då går jag igenom mig garderob och nu är det dags igen eftersom sommaren – och med den värmen – kommer SNART (hoppas vi väl). Jag ska på "tillställning", i juni, och då får jag möjlighet att i alla fall ha något trevligare än mjukiskläder på mig. 

Hade jag inte varit vaccinerad hade jag inte tackat ja, men allt är organiserat utifrån Corona, och jag tror att vi, om vädret tillåter, främst ska vara utomhus. Jag har inte hunnit få spruta två då, men tror att jag har koll faktiskt. Inga kramar och distans. 

OCH FINA KLÄDER, VÄSKA OCH SKOR. SMINK. FRISYR. 

FÅFÄNGA ÅSA FÅR ÄNTLIGEN GÅ LOSS!

Så här ser jag ut idag ... Huvudet såg ni igår. Det har inte ändrats över natten. 



Och det är inget fel i det alls, tvärtom. Jag hade tyckt oerhört illa om att behöva hålla på med kläder och sånt varenda dag som jag gjorde tidigare. Men då och då är det väldigt lustfyllt för mig att få dressa upp och gå på tillställning. Hurra!

Idag fortsätter jag planera för nästa romansvit, det ska bli mig ett sant – men samtidigt lite nervöst – nöje. 




2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det är kul att göra sig fin ibland, men till vardags är jag naturell och bär sköna kläder.

Åsa Hellberg sa...

Ja, ibland så!