Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 6 november 2022

Ryggskott dag 21

 Jag har JOBBAT med manus idag. Men det började segt. Halv sju i morse vaknade jag och sedan var det omöjligt att somna om för benen värkte. Båda två. Varför vet jag inte, men till sist var jag tvungen att ta alvedon och då somnade jag om till 10, och stapplade upp lika trött. Men sedan gick det faktiskt över och jag började jobba stående. Till sist satte jag mig dock, och det gjorde ont i ryggen, men jag sket i det. Jag jobbar bäst om jag får sitta, så är det bara.

Målet är att ta mig 20 sidor längre fram i manus varje dag till 27e november. Idag 18, och det kommer att gå bakåt eftersom jag nog kommer att stryka de fyra första. Men de ligger kvar så länge för att jag ska kunna hämta grejer därifrån om det behövs. Jag stryker sällan, men det här är inget jag kan flytta mer än smådelar av och då får det ryka trots att det är BRILJANT! 

Tre dagar kommer att gå bort: jag ska till Katrineholm tur och retur nästa söndag och jag ska till Kalmar veckan efter på en två dagars resa där jag eventuellt kan jobba på tåget om jag slipper att sitta baklänges. Men jag räknar bort de dagarna för säkerhets skull. 

Nu på tisdag ska jag till Nykvarns bibbla, men hinner arbeta innan jag åker. Det tar 45 minuter att köra en väg, så det kommer att gå finemang. 

Det blir pressat, jag kommer inte att hinna skriva till det jag hade tänkt, utan får göra det medan manuset är hos min redaktör.

Nu är jag klar för idag, och ska ta fram kalendern och boka in solning och träning. Tjohoo.

Efter jobbet tog jag en kort promenad till hamburgerstället i Farsta strand. Jag var så sugen på pommes, men tyvärr kände jag inte smaken. Det gjorde jag däremot på hamburgaren, så smaken är helt klart på bättringsvägen.Medan jag promenerar lyssnar jag Ett oväntat val, Marian Keyes senaste, och den är så bra men såååå lång. 20 timmar. Min senaste är på 11. Men nu har jag 45 minuter kvar och därefter ska jag ladda ned något nytt. Troligtvis Kristina Olssons senaste. Hon har en ny inläsare på sin serie, och jag var väldigt förtjust i den tidigare, men håller tummarna för att jag kommer att gilla den här också. 

Typ så, söndag. 

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Har lyssnat på ett par böcker nu och häpnar över hur dåligt det läses. Jag får nästan panik ibland. Men det är kanske en vanesak.

Åsa Hellberg sa...

Och det är väldigt olika inläsare. Jag gillar vissa, står inte riktigt ut med andra.