Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 2 juli 2023

Är det inte otroligt att man kan

 känna 0,5 grader hit och dit i kroppstemp, men det kan jag. Igår, när det plötsligt gick under 37 kände jag att NU släpper det. 

Visst hostade jag i natt och visst bråkar örat fortfarande (ev måste jag kolla det igen i morgon, igår var sista dagen på penicillinkuren), men resten är PÅ GÅNG.

Alltså har jag idag dragit igång lite städande (har sopat och dammat), slängande (kartonger och sorterat) och fejjande (bord och stolar). 

Idag ryker mina köksstolar och jag ska inte längre ha någon köksbord, inte som det känns nu i alla fall. På tisdag kommer en fåtölj från Ikea, en Ektorp som jag har i Fjällbacka, och som snart utgår från sortimentet, så det brann i knutarna. Istället ska jag skaffa ett soffbord som funkar att äta vid.

Jag har haft mina Ektorps genom åren. Soffor och fåtöljer. Vi får väl se hur länge det håller den här gången. En av mina soffor är till salu på Blocket, ingen har nappat än, men med köksmöbeln borta får även två soffor plats tillsammans med mina två fåtöljer. 

Just nu lyssnar jag på Camilla Läckberg. Fint sommarprat. Berörande och i många sekvenser igenkännbart. Hon pratar om kroppshat och jag har aldrig känt det, men det finns ju andra sätt att vara destruktiv som kanske grundar sig i samma låga självkänsla. 



Det REGNAR!


Så när stolarna är hämtade ska jag till Ica Maxi och handla. Äntligen!

Sedan behöver jag förstås jobba, men jag tänker att jag idag tillåter mig att göra det jag kan och om det inte blir något jobb alls så får det vara så idag.


1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Här regnar det och är sol om vartannat!