Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 25 juli 2023

Fina lägenheter,

men utsikten var usel, alltså tackade jag nej precis som jag visste att jag skulle göra.

Sedan har jag jobbat lite med mina karaktärer, pratat med min förläggare, kollat kläder inför torsdagens tv (mina braiga byxor har tappat fållen så jag måste hitta klisterband att stryka upp den med i morgon, tyget är för tunt för mig att lägga upp själv, det är för stor risk för misslyckande ... klisterfåll håller ju en dag i alla fall. Om det nu är dem jag kommer att ha), sedan jag har valt ut och skickat bilder på mina gamla släktingar till Tv4 och så har jag solat. OCH tvättat. OCH ätit x2. OCH nu ska jag se på Allsången. OCH färga mina ögonbryn innan jag glömmer det.



Rut Dagmar, 1893-1974
Yngst av systrarna Hellberg


Anna Charlotta 1881-1960
Äldst av systrarna Hellberg

Man kan väl lugnt säga att jag inte har ärvt de här systrarnas hår!


Jag är så glad att jag åkte hem till Farsta. Nu ser jag fram emot att åka tillbaka till Fjällbacka igen, göra fint och ta emot Jonathan och Linnea som just nu har det så bra på Mallis. De ringde igår och var så glada för hotellet, maten och allt annat. Jag hämtar dem i Göteborg på söndag förmiddag. 

Till skillnad mot mig som äter i princip vad som helst när jag är hungrig och reser (som jag tål, då, numera) så planerar de sina måltider och hade förstås bokat bord till varje kväll långt innan avresan. 

Där har vi det.

Tisdag.

Tjohej!






2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Nog ser man släktskapet, helst på översta!
Lycka till med byxuppläggningen.
Bra utsikten var kass, så du inte behövde vela.

Åsa Hellberg sa...

Haha, ja , kanske. Fast hon fick när hon blev äldre mycket skarpare drag än jag har. Då är jag nog mer lik Charlotta på undre bilden.