Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 21 juli 2023

Så mycket bättre i knäet idag, hurra!

Eventuellt åker jag nu till Stockholm redan i morgon. Jag har papper som ska printas ut som jag behöver för jobbet och komma igång med redigeringen. Sedan kommer jag tillbaka nästa fredag och då stannar jag nog till mitten av augusti om jag inte får hemlängtan.

Den här gången här har jag inte umgåtts med någon mer än familjen och min kompis Gilla och det beror på jobb, väder, öron och knä. 

Idag ska jag i alla fall ta en liten promenad, så bra känns det ändå, och sedan försöka hitta någonstans att sitta i solen en stund med mina händer och fötter. Eftersom det har varit så dåligt med sol för min del sedan Cypern, ska jag sola solarium när jag kommer hem. Här är bara 17-18 grader och rätt blåsigt, och att hitta lä är inte lätt. 

Och jag ska trampa på min träningscykel för att bygga upp lite styrka. Det gör man förstås inte på fem dagar, men jag kan säkert känna om benet funkar för mig i alla fall. 



Det till vänster i bild är lite svullet ser jag när jag fotar det. Det är liksom svårt att se uppifrån. 

Det viktiga på hemresan är att inte vara övermodig utan att stanna och röra på mig. Jag kände när jag körde till Uddevalla igår att jag stelnade till på den timmen det tog dit. Fast jag var också mycket sämre igår än idag. 

Så ett litet försiktigt HURRA ändå. 

Nu ska jag jobba!



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Kör du i tid har du ju möjlighet att stanna och röra på dig, vid jämna mellanrum.
Kör försiktigt!

Åsa Hellberg sa...

Ja, precis, stanna då och då blir viktigt.
Tack!