Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 5 juli 2023

Bra jobbat, Hellberg.

 Idag gick det fort att få ihop resultatet jag var ute efter och nu vet jag dessutom hur jag vill att den ska sluta. Med en dryg sjundedel kvar att skriva vet jag däremot inte hur jag ska ta mig dit men den delen gillar jag ju. Idag garvade jag högt igen när jag skrev. Fast tänk om ingen annan skrattar åt det jag tycker är roligt? 

Jag vet ju att jag kan vara rolig på en scen, men då adderar jag ju kroppsspråk och sånt för att få effekt på det kuliga (och då finns det ändå folk som inte skrattar), och det är ännu svårare i en bok. Det är lättare att skriva argt än roligt. Skrattar gör vi åt helt olika grejer medan de flesta blir arga på män som slåss, misshandlar djur eller svindlar oskyldiga kvinnor. 



Andra delen av dagen satt jag här och jobbade. Så skönt att ha olika skrivplatser.

JAJA. Först och främst ska jag få min förläggare att dra på smilbanden, det är steg ett. 

Egentligen skulle jag till optikern idag igen men när hon visade sig vara sjuk ger jag upp och reklamerar mina sprillans nya fina glasögon som jag verkligen älskar men som vi inte hittat rätt glas till på två försök. Jag ska åka till Fjällbacka nästa vecka, söndag måndag eller tisdag när örat känns okej (annars sa doktorn att jag måste till en ÖNH-läkare) och har inte tid att boka om igen. 

I morgon ska jag intervjuas av Icakuriren, som kommer till Farsta centrum. Ingen fotograf, bara en journalist, det är min grej och det ska bli kul.

Den 27e juli ska jag prata om mina böcker i Nyhetsmorgon och därför kommer jag hem i några dagar där, innan jag åker tillbaka till Fjällbacka och Jonathan och Linnea kommer på besök. 

Och lördag ska vi till Elton John och Tele2-arena där jag aldrig har varit. Ska bli kul, om bara örat funkar. Funderar på om jag kanske borde ha en öronpropp i det, för ljudet är ju så himla knäppt fortfarande. Bättre att täppa till det helt, kanske?

JAJA2, även det löser sig förstås. 

Snart ska jag lägga mig och kolla på tv, min favvisgrej. Idag är jag tidigt trött, känns det som, men så har jag inte tupplurat heller som jag gjorde igår i en och en halv timma (16-17.30)! Ändå somnade jag klockan 00.00 som jag skulle. Helt galet bra.

Well well, onsdag. Funkar så här långt. 


4 kommentarer:

Anonym sa...

Är optikern kundmedveten låter hen dig få köpa bågen och reklamera glasen!
/ Carin

Åsa Hellberg sa...

Fast det är ju meningslöst att köpa bågar utan glas, eller? Jag vill ju ha glas jag kan se med.

Anonym sa...

Du tar med dig din tomma älskade båge till en annan optiker som sätter i nya glas 😀
Så gjorde jag 👍
/ Carin

Eva-Lotta sa...

Tycker du ska satsa på öronproppar!