Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 13 juli 2023

Passerat 70 tusen,

 och de sista skriver jag på lördag. I morgon fortsätter jag genomläsningen som jag påbörjade idag, jag behöver täppa till luckor, bygga ut och kolla så allt hänger ihop. Jag gör det bäst i ett svep och det svepet sker i morgon. 

Sedan skickar jag till min förläggare och jag vet redan nu vad jag behöver göra: bygga ut karaktärerna, främst en av dem som jag själv tycker är lite otydlig än så länge. De andra två (det är tre huvudkaraktärer) är betydligt bättre tecknade. Lite fixar jag i morgon, men det blir bättre i en stor redigering. 

Idag fyller mamma så jag var en sväng på kalas under eftermiddagen, men sedan åkte jag hem, lagade mat, åt Mm:s och jobbade. 

Nu är klockan tio över elva och väckning sker halv nio i morgon. Är vädret fint börjar jag med en kaffe, sedan promenad och därefter jobb resten av dagen. Tjohooo.



Jag vet inte om det syns hur coolt gröna mina Gucciglasögon är. Oslipade. Funkar utmärkt med mina braiga ögon!


Min svägerska Sofie bakade mammas tårta. 
Ingen har någonsin frågat mig om jag vill baka en, haha.
Jag gjorde alltid jordgubbstårta till Jonathans födelsedag, men med färdiga bottnar. Good enough,


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Du får säkert ihop det. Näst på tur här står din andra bok i Fjällbackaserien.
Just nu läser jag Sommarhuset på stranden av Sarah Morgan. Ungefär mitt i boken, skrattade jag för mig själv flera gånger. Den är verkligen läsvärd!
God fredag!

Åsa Hellberg sa...

Tack för tips!