Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 10 juli 2023

Idag har jag

 skrivit 2000 ord.

Sålt en soffa som ingen har varit intresserad av på två veckor, inom en halvtimma fick jag två förfrågningar, och den ena kunde hämta idag. Grymt!

Solat (på balkongen) för det behövdes verkligen. 

Städat, i alla fall hjälpligt som i dammat och dammsugit. 

Har lagt tusen saker jag ska ha med mig på sängen, och det måste jag packa ned innan jag lägger mig. Och i morgon innan jag åker ska jag städa sovrummet, byta lakan och så, det är så himla skönt att komma hem om det är gjort. Jag kommer ju hem i slutet av juli i några dagar. 

Återstår att packa resten: badrumsgrejer, skor, jobbprylar, laddare etc. Blommorna är vattnade, kylskåpet mer eller mindre tömt men ska först göra mat till resan i morgon. Hamburgare och Sötpotatis. Och förstås min lingonsylt med lite honung i. Och så måste hämta mina böcker som jag fortfarande inte har fått. Jag fick fel i första vändan, och därför har det dröjt. Och så vill jag ha en egen cykelpump, så jag slipper be om hjälp. Clas Olsson ligger bredvid Post Nord så två flugor etc.

Eftersom det inte blir mörkt i morgon har jag ingen brådska alls. Det är mörkerkörning som får mig att åka tidigt annars. Jag skulle tro att jag kommer iväg 10.30. Resan tar minst 6 timmar. Jag åker via Göteborg. Längre, men bättre väg. 

Det var dagens redovisning och totalt intelligensbefriade inlägg. 



Det var så här jag planerade att det skulle bli. Bort med köksstolar och soffa, så jag får lite luft i möbleringen. Och skrivstolen, som är så himla viktig. För pengarna jag fick för soffan jag sålde, ska jag köpa en ny klädsel till soffan jag behöll. 

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så bra att du fick sålt soffan innan du åkte iväg.
Antar att du är framme nu. Ha det så skönt!

Åsa Hellberg sa...

Ja, så skönt! Tack!