Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 17 juli 2023

Jag har verkligen trappat ned mina hormoner (östrogen)

 från 1 till 0,5 mg i styrka. Men jag får trots detta vallningar, så himla irriterande. Jag får stå ut i sommar och se om det lägger sig, annars måste jag prata med mig gynekolog igen. Hon tyckte att jag skulle trappa ned, men inte sluta helt. Min kropp verkar inte vara överens med henne om det goda i den idén. 

Idag ska jag först jobba, sedan åka till mamma och hälsa på. 

På torsdag ska jag till samma optiker i Uddevalla som jag var hos förra året när jag fick mina 6 par glasögon. Sista försöket, sedan ge jag fanimej upp.  

Torsdag är också dagen jag får tillbaka manuset från Teresa och kan sätta igång med redigeringen. Deadline är 23e augusti. 

Just den redigeringen brukar gå relativt smidigt, det är nästa, den första med redaktör, som är den tunga, och nu med en ny redaktör dessutom. 

Vi har också färre redigeringsomgångar till det här manuset än mina tidigare, för redaktörer jobba olika, och det gör mig lite orolig såklart. Mina böcker blir ju bäst ju fler omgångar jag kan redigera. Jag gräver mig längre och längre in, och det måste jag hålla i minnet när jag tar tag i redigeringen den här gången. 

Typ så, denna mulna måndag. Den enda dagen det ska bli fint den här veckan är på torsdag ... när jag sitter hos optikern. Men trots sol ska det bara bli 18 grader. Det verkar vara en sådan juli i år. 

Om exakt en vecka åker jag till Stockholm, kommer tillbaka på fredagen och sedan stannar jag i två veckor till. 

Förra året (i år) var jag också här i oktober, februari och påsk. 4 gånger om året känns helt okej, utom att komma hit i februari. Det var inte mysigt utan jag ville bara härifrån. 

Där har vi det. Planen. 

Nu ska jag dricka kaffekopp nummer 3 och jobba! Jag började lite med 21an igår och tänker jag långsamt drar igång den. Jag behöver rätt ingång för att få rätt känsla, och gör väl som med nr 20. Skriver lite olika scener och kolla vilken som är bäst att lägga först. 



Kaffe och krämer
Muggen fick jag i 60-års present.






2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Bra plan för Fjällbacka. Jag har läst ut tvåan nu, jag vill ha trean direkt.
Här är det marknad och jag kom i en riktigt rejäl skur, stormby, åska. Stackars knallar!
Glad måndag!

Åsa Hellberg sa...

Oj, stackar knallar som sagt!