Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 26 juli 2023

Jag fortsätter småjobba,

 tvätta och packa. Jag ska också sola, men det tar ju bara en kvart. 



Här står väskor jag bara fyller på igen, samma sak i sovrummet. Jag packar upp det jag använder för stunden och packar direkt ned det igen så att jag inte glömmer det när jag åker tillbaka. 

Jag hade ju tänkt testa motionscykeln, men struntar i det för tänk om knäskadan (eller vad det nu var) går upp igen innan jag ska köra i femtio mil, då blir det tuff bilkörning. Det räckte ju med resan hit, som var jobbig för lilla knäet. 

Det är helt otroligt att jag för typ en vecka sedan inte kunde stödja på benet utan en skärande smärta, nu är det 99,9% helt återställt. Tack för det!

På hemvägen på fredag ska jag åka förbi Carina och hälsa på i hennes sommarstuga, i alla fall är planen det just för ögonblicket. Jag passerar den om jag åker över Mariestad.På söndag ska jag till Göteborg/Landvetter och hämta Jonathan och Linnea, och det räcker ju att åka den vägen EN gång på en vecka. 

Det finns tre resvägar till Fjällbacka: via Mariestad, via Karlstad eller via Jönköping/Göteborg. Alla tar ungefär lika lång tid, ungefär 6,5 timma (Göteborg något längre, eftersom det är 10 mil extra körning) och tar man RAST, som jag sällan gör mer än 10 minuter, tar det förstås ännu längre.

Eftersom jag aldrig någonsin överlåter mitt hår till någon annan, ska jag tvätta och föna det senare idag, och fixa till det i morgon bitti innan jag åker till studion. Hur jag gör med smink vet jag inte än, under pandemin fick man fixa det själv och det var då jag var där senast (och hade skrivskola i tre avsnitt). 

PAUS FÖR MAAAAT,

Nu har jag ätit. Dagens frunch: Sallad (tomater, spenat och min goda senapsdressing: olivolja, vinäger, Västerviks starka senap, salt, peppar och sesamfrön) och hamburgare (utan bröd förstås). Nästa grej är att åka till centrum och handla frukt och grönt som är slut, och sola. 

Och på tal om bröd. När jag var i Mall of Scandinavia häromdagen på bio, åt jag på deras restaurang Drama. Eller rättare sagt, jag åt inne i salongen dit de kom med maten (!!). Det finns ju bord bredvid varje stol i vipsalongen dit jag gärna går när jag är ensam. 

Anyhow, jag fick svingott glutenfritt bröd till min kycklingmacka. De hade inga som helst problem med att fixa det. Så lyxigt. Jag vet inte vad man bakar det på, majsmjöl kanske? men gott var det, till skillnad mot det torra brödet jag fick när jag testade en glutenfri hamburgare på McDonald´s. 

Det var det. 

Onsdag. Inget fel på den här dagen, så här långt.  

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vet inte Linnea hur man bakar gott glutenfritt?

Åsa Hellberg sa...

Alldeles säkert, men då måste jag ju baka själv sen och det vill jag inte :)