Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 23 december 2018

MIn kapselbryggare

la lite olämpligt av igår.
Nu måste jag hålla inne knappen under hela bryggningen för att få något kaffe.
Well.
Jag tror att det är 3 år sedan som jag fick den av min gamla chef på Gevalia och inte ens då var den ny, så det är helt enkelt dags.

Den här får det bli.
En nyare variant av den jag har.


Jag har en annan, en tjusigare Nespresso, men det är bökigt med deras kapslar (få butiker och man beställer på nätet) och per kapsel är det betydligt dyrare. (Mina Gevaliakapslar köper jag på Ica.)
Så den får stå så länge.

Det blir första ärendet idag. Elgiganten eller Mediamarkt tillsammans med de små grynen.
Sedan handla, hem och baka lussekatter, griljera skinka, och traditionsenligt spela bingolotto som vi har gjort sedan Jonathan var liten.
Då spelade vi varje helg.
Lollolotto, som han kallade det.
Som ensamstående var det ett bra lördagsalternativ.

Nu för tiden är det en gång om året och vi har två lotter var.

Jag är glad för att båda är här.
Vissa jular, inte många, har jag varit helt ensam och det har funkat det också, men då har jag varit väldigt nöjd när julafton varit över.
Linnea är med oss för första gången så vi ska ta extra hand om henne när hon kanske längtar efter sin familj, inte minst sin tvillingsyster, i Östersund.

Det var det, denna dag före dopparedag.
Så här långt är det en bra dag!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Typiskt den la av nu!

Mia Wallgren sa...

Willys har gott kaffe i kapslar som passar till Nespresso - likaså Lidl

God Jul
Mia