Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 19 mars 2023

Ägnade gårdagen åt

 att läsa det senaste jag skrev från varje karaktärs perspektiv, det är helt galet vad man glömmer på några dagar. I alla fall jag. Det är säkert skillnad om man har ett synopsis, men det har ju inte jag. Mycket återstår, det blir en kamp mot klockan! Jag behöver få flow igen, om det ska funka. HOPPPAS att det kommer, för igår var bara en arbetsseger, jag fick inget gratis

Idag sitter jag med plasthandskar på igen, för händerna bråkar lite utan att få helt nya utbrott. Som om det pågår en kamp där huden inte har bestämt sig för hur den ska göra. JAG har å andra sidan bestämt mig för att inte låta mig provoceras, inte peta på den, inte klia på torra fläckar utan bara smörja in och låtsas som det regnar. 

Jag gläds istället för att mina fötter är så fina, snart som bebisfötter, och jag skulle just nu kunna ha slingbackskor, och det är så stor stort för mig. När jag var på Canarias var hälarna fortfarande rätt hårda och liksom ... hårda. 



Det är ju lite skillnad bara på en dryg månad






Varje morgon smörjer jag in fötterna rätt rikligt med Helosansalva (för fötterna), sätter på ett par strumpor och mina gympadojor (som jag alltid har på mig här hemma). Det är nog ett bra tips för alla som har lite torra fötter så här års. 

Sedan har jag ju filat försiktigt hela vinter, ungefär var 10e dag, för påväxten har ju varit enorm. Jag har filat överallt där huden har förtjockats, det är ju inte bara hälarna som har drabbats. Även tår och framfot har haft många stora utslag. Vissa gånger efter min filning har det spruckit efteråt, och då har jag lärt mig att bara ta bort så lite som möjligt. 

Jag var ute på tre middagar förra veckan, och vet ju inte helt 100 vad jag fick i mig, även om jag såg till att inte äta mjöl och mjölk. Men i tre dagar åt jag potatis, och därför gör jag inte det nu på ett tag så får vi se om händerna vänder. Sen kan jag testa CHIPS igen, som är den potatis jag längtar mest efter. Estrellas vanliga salta potatischips, som är min favvissmak.

Idag ska jag jobba, handla och fortsätta läsa Simonas nya bok. Om den är bra? Ehhh, JAAAAA!






Inga kommentarer: