Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 17 mars 2023

Ledig fredag.

 Jag ska ju på trevligheter i stan och ska strax duscha och tvätta håret. Planen är att ta bilen till Farsta centrum, och tunnelbanan därifrån. Eftersom min utetermometer tappade själva utedelen igår, så vet jag inte hur kallt det är, men det är i alla fall långt ifrån vår, så mycket kan vi väl konstatera. 

Det ska bli så roligt att träffa Simona och de andra idag, jag älskar releaseluncher och ska baske mig ha det själv när jag släpper bok 20. 

Om det går som det ska så är nummer 20 den första i nya tvåboksserien (kan ev bli fler böcker, men har kontrakt på 2 och det tycker jag känns superbra just nu.) Jag har inte haft någon arrangerad fest sedan jag släppte första Flanagans så det känns som om det är dags något gång nästa år då (eller om det blir året efter).

Frågan den här lediga dagen är förstås vad man ska ha på sig när man ska på finlunch. Det är vår men ändå inte. Jag tänker ljust men inte vitt. Vi får väl se vad jag får ihop. 

Innan jag åker ska jag äta, det är ju lunch jag ska på men vill ändå grunda med mat hemma så att jag först blir mätt på det jag verkligen vet att jag tål. 

Att händerna är lite sämre oroar mig och jag ska vara konservativ igen ett tag. Ingen potatis i någon form (bye bye chips, även om jag faktiskt tror att jag tål just det) och ingen grillolja (jag var så glad när jag la till den igen, så god!), för så mycket annat kan jag inte ta bort. 

Det KAN ju vara så enkelt att solens effekt nu försvinner, och att maten behöver längre tid på sig för att helt och hållet fungera. Jag kör på (sedan juldagen, så 2,5 månad nu), för det går verkligen ingen nöd på mig. Jag äter olivoljor, grönsaker, fisk och kött så att jag alltid är mätt men blir så avundsjuk när jag ser folk som inte behöver bry sig. Men som sagt, ger det resultat så är det värt varje uppoffring. 

Och jag ser ju också effekter på piggheten. SOM EN JÄVLA MÖRT! Jag sover i åtta timmar, jobbar i åtta timmar och är inte ett dugg eftermiddagsseg som jag har varit tidigare. Hurra för det.

Hoppas att ni får en fin helg!


Inga kommentarer: