Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 6 mars 2023

Rapport från en skrivstuga.

 BRA JOBBAT, Hellberg. Med tanke på att jag släckte typ halv ett och klev upp klockan sju, måste jag säga att mycket blev gjort. Främst tack vare att jag fick svar från Riksarkivet på en fråga. Det hade tagit personen 30 minuter att hitta infon, jag betalade 500 för hjälpen och nu har jag räknat på promenadvägar i New York.

Jag önskar att jag kan åka dit och gå själv, vi får se vad jag hinner, men nu har jag lagt en snitslad bana som jag så gärna skulle vilja testa för att få det helt och hållet rätt. 

Jag har haft vissa adresser tidigare och har ju till och med besökt dem, min förra resa till New York gjorde jag det, men nu har jag fått ännu mer kött på benen som gör att jag kan placera mina karaktärer mer exakt i tid också i förhållande till sin arbetsplats.

I tredje manuset kommer jag att behöva ändra lite tider och år, men det ska jag nog få att funka tror jag. 

Det känns som om jag är lite klarare i huvudet numera, det är säkert också maten. 

Jag är brutalt sugen på sådant jag inte kan/får/bör äta, som bröd och godis (törs inte ens testa det) men så tittar jag på foton jag tog vid jul och så tittar jag på mina händer nu, och då är det mycket lättare att avstå. 

Klar i knoppen och inga utslag, peppar peppar. 

Nu är jag klar för idag och kollar jag en dokumentär med Bee Gees. Satan, vad bra de var!Lillebror Andy. Av fyra bröder lever bara en fortfarande. 

I morgon och på onsdag är det redigering på förmiddagen och manusskrivande på eftermiddagen, medan snön ska vräka ned. Rätt mysigt ändå. 


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Här ska det börja snöa vid tre i natt. Hoppas innerligt att det inte blir någon snö alls!

Åsa Hellberg sa...

Har det börjar? Här syns inget än så länge, det är soligt och fint uta, men kallt som satan.