Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 6 mars 2023

Min husläkare, Mouna, är så himla bra.

 Jag har varit hos henne typ tre gånger tidigare och alltid fått så god hjälp och blivit lyssnad på. Så även denna gång. Det stod i pappren att jag ville ha en hälsoundersökning, och det var väl delvis rätt, men egentligen handlade det ju om en oro jag har haft för den samsjuklighet som är vanlig vid psoriasis, och att vi har högt blodtryck och diabetes i familjen.

Men peppar peppar så var mina världen superbra, i alla fall de hon kunde mäta på plats. Blodtrycket låg på 122/68, pulsen på 65 och syreupptagningen på 98%. 

Inga frågor om vikt, inte ens när jag tog prover. Jag hade bestämt mig för att säga att jag inte vill veta hur mycket jag väger, och om de kände sig tvungna att veta vikten fick de väga mig utan att meddela mig vad det landade på. Det är av omsorg om mig själv. Siffror har tidigare gjort att jag har gått från glad och nöjd, till att se mig på ett helt annat sätt när siffrorna har varit högre än jag har räknat med, så jag har ingen som helst aning om vad jag väger, faktiskt. Jag väger perfekt, om du frågar mig, haha. 

Enda påpekandet hon gjorde var huden på ryggen var extremt torr så att den flagade, vilket jag ju vet men med mina axelproblem når jag inte att smörja in mig, så nu ska jag försöka hitta en hudkräm man kan spraya på. De där handtaget man fyller med kräm funkar inte särskilt bra, jag har ju testat det med solkräm. Däremot funkar spray. I alla fall som solskydd. Det borde ju finnas något liknande med vanlig hudkräm.

Jag är så glad för dagens besked, och håller tummarna för att urin- och blodprover också ser bra ut. Svar på det får jag om en vecka eller så. 

Senare under den här veckan kommer jag att få göra så mycket roligt. På torsdag ska jag på premiär av The full Monty på Intiman, inbjuden av allkonstnären Maria Wells (hon är ju också författare, sångerska och showartist) som är med i föreställningen, och har bjudit med Helen. Vi ska äta och babbla innan, och jag får göra som jag brukar: Plocka bort det jag inte kan äta. Kött och pommes funkar ju, det vet jag.

Och nyss ringde Jonathan som vet att jag älskar Michael Bublé, och hade biljetter till Globen på fredag. Va? Vilken grej. Så kul. Vi ska också äta innan. Linnea åker till Östersund så det är bara han och jag. 


Och på lördag ska jag på Mello med Carina, tjohej, så kul. 

TRE dagar med event, det händer aldrig att jag tackar ja till det, men är superpepp på allt nu. Jag känner mig energisk och fortfarande lite hyper, och det är väl lika bra att utnyttja så länge det går. 

Nu ska jag fika och sedan jobba, hurra för det också. 

Målet är att ha redigerat klart nr när jag åker till stan på torsdag och på söndag ska ordmätaren i manus 3 stå på 47 tusen. Veckan efter på 55. Sedan lämnar jag manus två och kan vrålskriva på trean i ytterligare sju dagar, med påföljande 3 dagars genomläsning. Sedan ska det skickas in.  

Folks, we have a plan!