Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 3 mars 2023

Igår blev det inte mycket gjort.

 I manusredigeringen, alltså. Jag ägnade mig istället en hel del åt research. Det saknas adresser i manuset och till sist måste jag väl hitta på, men helst vill jag att ha det korrekt. Jag väntar också på svar från riksarkivet, men det kan väl ta ett tag antar jag. 

Idag ska jag i alla fall redigera. Det finns saker i researchen som jag sköt på till idag för viss läsning (speciellt research) funkar bara inte när jag är trött på eftermiddagen, jag läser men minns inte vad jag har läst. 

Senare ska jag ta en promenad till butiken och köpa fredagsgodis. Chips. Det vet jag att jag tål. Hurra!Inte samma fina väder idag, men det regnar/stormar/snöar i alla fall inte.

Natten till igår drömde jag att jag fick den största sprickan någonsin i mitt högra långfinger (som har varit känsligast av alla), fatta hur gött det var att vakna!

I natt drömde jag att jag inte kunde betala mina räkningar. Den drömmen är återkommande hur mycket pengar jag än har, och jag vet inte varför den återkommer. Kanske för att jag funderar lite på framtiden, eller läser något (igår om pensioner). Kanske är den från ett gammalt trauma? Skönt att vakna från den också, i alla fall. 

Typ så, fredag. Sicken bra dag det är, så här långt!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Idag är det grått och jag känner mig frusen och slö. Därför tillbringar jag dagen i soffan med min bok🥹
Trevlig helg!

Åsa Hellberg sa...

Bra gjoret!