Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 5 mars 2023

Jag kan inte riktigt minnas när det var så här lätt att skriva bok senast.

 Målet idag, efter gårdagens research, var ju att nå 37 500 men med flow landade jag ändå på närmare 40 tusen. Det gick inte att sluta jobba. Jag pratade med mamma typ halv fyra, och då stod mätaren på 37 600. Tio över sex hade jag skrivit tvåtusen till. Det bara rinner ur fingrarna. Ingen plan, jag vet fortfarande inte alls hur det ska sluta, men nu har jag definitivt skrivit halva grundmanuset och så många problem utlagda att nästa hälft kommer att gå ut på att lösa en del, skruva lite till, och sedan lösa allt på riktigt.

Jag har ju det där i mig, så jag behöver inte fundera så mycket, utan kan lita på att dramaturgin sitter. Jävlar i havet (det uttrycket använder jag mig ofta av men det är inget uttryck, tror jag. Förmodligen är det ett ihopkok av annat, just nu vet jag inte vad. Strunt samma) vilket flow. Och man älskar ju när man glömmer tid och rum. Jag tror att jag LÄTT skulle få ihop ett kapitel till men väljer ändå att lägga av nu. Jag behöver äta. 

I morgon ska jag vara hos doktorn kl 9 och jag tänker gå dit fastande, så att jag kan ta prover samtidigt om det är möjligt. Lika bra att få allt gjort. 

När jag ringde och beställde tid var ju mitt psoriasis blommande, kan man säga, och nu är det slumrande igen. Så fort det dyker upp minsta prick blir jag nervös, men det blir peppar peppar inget mer av dem. 

Jag tänker också samla på mig bilder ikväll som visar hur det faktiskt har varit, för som det ser ut nu finns det ju inga spår kvar nästan (mer än på fötterna). 

Nu måste jag varva ned lite. Jag är bara så glad. 

Älskar Flow, älskar!!

I morgon är det först och främst redigering. Två veckor kvar till deadline, men jag tänker att jag ska gå i mål veckan som kommer, så att jag har en vecka på mig att läsa allt igen. 

Tjohooo!3 kommentarer:

Karin Härjegård sa...

Härligt med ett sådant flow! Då kommer det bli något riktigt bra. Heja på!

Eva-Lotta sa...

Jävlar i havet säger vi också.
Hoppas läkarbesöket går lika bra som skrivandet!

Åsa Hellberg sa...

Karin, TACK, ja, du vet ju hur härligt det är!

Eva-Lotta, gör ni det? Hurra, då är det ett uttryck ju! Tack!