Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 5 april 2023

Då har jag planerat min sista researchresa

 när det gäller Fjällbackaserien, del 2 och 3.  Mellan sista redigeringen, och korrläsningen, 28 april-5 maj åker jag till New York. Min to do-lista är redan lång och väldigt mycket handlar om att gå och ta tid. Det finns få saker som jag är så noga med i mina manus (OCH MITT LIIIIV) som tider.  Google kan hjälpa något men det är att göra det själv som ger mest. 

Den här gången flyger jag via London. Vanligtvis flyger jag alltid direkt, men hittade bra biljetter och klippte till. Och jag bokade samma hotell som Jonathan och jag bodde på när jag fyllde 50 men det går att boka om ifall priserna droppar, vilket de ofta gör någon vecka innan. Vi får se. Det hotell jag bokade först nekade Nordea till (ett misstag som kostade mig min bokning!). Och när de insett misstaget var det förstås dyrare, då. 


Åsa 50, i Central Park, 27e april 2012. Foto: en nästan artonårig Jonathan.


Jag är väldigt yster. Det enda som oroar mig är kosten men jag ska väl hitta rätt ställen att äta på, hoppas jag. 

När jag var där senast var det sol och sviiiiiiinkallt, alltså måste jag tänka på det i år. Det blåser, det är det som gör det så himla kyligt. Men jag har också varit där och svettats halvt ihjäl, men det var i juni. Det kan verkligen svänga så här års. Just nu är det 20 grader varmt. Men jag har varit där flera vårar och det har alltid varit kyligt. 

JAJA. Eftersom jag går så mycket är det viktigt. Söderut till att börja med, sedan upper west och sist midtown (där jag bor, typ) de sista dagarna när benen är helt slut. 

Men först Fjällbacka. Jag ska packa det sista nu, värma min mat som jag tillagade igår, och sedan dra. kl 9 har jag tänkt. Jag vaknade väldigt tidigt, men just nu är det trafik, så jag väntar en stund till. 

Tjohej!

4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Hoppas körningen gick bra idag!

Åsa Hellberg sa...

Tjohooo, alldeles utmärkt, tack!

Anna Christina sa...

Lycka till på resetrippen och med researchen. Ska snart börja läsa 1:an av din Fjällbackaserie. Har höga förväntningar. 🤍

Åsa Hellberg sa...

Tack! :)