Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 29 april 2023

Amerika.

 Nu är jag här.


The Plaza


RegnÅsa testar


Kön till vårt favvisfrukostställe Ellen Stardust (där man får musikallåtar av fantastiska artister), ringlar sig runt hörnet. Bäst är att vara där kl 7. 


Resan var låååååång och på JFK köööernas kö. Så jag var på hotellet typ 24 timmar efter att jag gick upp på hotellet på Arlanda, efter bara några timmars sömn.

Men allt löste sig till sist och idag är jag hyfsat pigg. 

Men just nu inomhus. Det har regnat så inåt bängen idag, jag var plaskblöt när jag kom hem efter att ha gått 7800 steg, som ändå får ses som en bedrift just idag. 

Jag hittade till gammelfasters adress, en av de fyra jag ska besöka, och där hennes hur låg ligger det ett nyare förstås. Men ändå. Det är inte långt härifrån, några kvarter bort till Lexington. Jag bor på 48e gatan och hennes bostad/jobb låg på 52a. För att gå härifrån behövde jag korsa typ 4 avenyer. Gatorna i New York bildar ju rutmönster. Avenyerna går från norr till söder, och gatorna från öst till väst. Varannan gata är enkelriktad

Jag har redan besökt två av de fyra gatuadresser jag vill kolla in, det gjorde jag förra året och det är att koppla ihop dem och de två för mig nya, som är viktigast. Sedan ska de i sin tur kopplas med en arbetsplats de hade långt ned på ön, vid Battery Park, som jag ju också ska besöka. Fast det måste jag ha bättre väder för, så är det tyvärr. 

Halvvägs idag gick jag in på hotell Plaza och fick en plats i baren, som var där jag ville sitta. Det är min egen tradition att ta en alkoholfri drink där så fort jag är här på besök. Bartendrarna är lite småtjuriga fisfärnäma och nonchalanta, samtidigt som de vill ha massor av dricks, och jag älskar´t. Det är liksom en del av New York. Det plaskade om skorna, och strumporna fick jag vrida ur senare när jag kom hem. Jag har bara tygskor, som dessutom har små andningshål överallt ... 

Just nu såg jag att jag har fått en IRRITERANDE hälspricka igen. Tror att skorna igår inte var bra, inte så länge som jag hade på mig dem. I morgon ska jag köpa skavsårsplåster som ju faktiskt hjälper. Det är bara svårt att få det att fastna om jag samtidigt behöver smörja in fötterna, för det gör jag ju också.

Det är meckigt, mitt eksem, minst sagt. Och idag har jag utmanat det på riktigt med att äta GLUTEN! Jag  var tvungen att äta en russin/kanel-bagel som är så förbannat gott med Philadelphiaost på. Så det åt jag. Med glädje!

Frukosten på hotell kan kvitta, jag ska gå ut och äta de andra dagarna här, idag åt jag mest för att komma igång lite. Ikväll ska jag beställa roomservice, det gjorde jag igår också. Kyckling som var svingod. Jag tror inte att jag kommer ut mer idag (klockan är 16.16 här just nu.) Och med de sagt ska jag nog tvätta bort mitt smink. Hurra, vad skönt!

Typ så, min researchresa följer man bäst på instagram: 

https://www.instagram.com/asahellberg/
1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Hoppas dina eksem skärper till sig under resten av resan!