Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 29 januari 2019

Arbetsdag 3

Och allt går enligt plan.
Eftersom det jag skriver är en slags fortsättning på något så läser jag också vid sidan om för att berättelserna ska hänga ihop.
Spännande och kul att återse gamla karaktärer.

Nu är jag i alla fall klar för idag, ska duscha och tvätta håret (inte min favvis med skönt när det är gjort) och sedan gå till matsalen och äta.
Ikväll ska jag se på film, tror det blir sex & the city faktiskt. En gammal favvis som jag gärna ser om.
Jag har också laddat hem "The way we were" (Våra bästa år), men Barbra Streisand och Robert Redford. En av filmerna tjejerna ser i Sonjas andra chans. Jag såg den när jag skrev boken (såg alla filmerna då) och tyckte mycket om den, precis som älskar den jag såg igår "An affair to remember".
De två är favvisarna bland dem i boken.

I serien Sex and the city nämns just "The way we were."
Carrie och tjejerna sitter inte så långt ifrån Plaxa hotell där Mr Big är på sin förlovningsfest. De sjunger ledmotivet från filmen och konstaterar att Carrie är lik Katie i filmen, och att Mr Big är Hubble.

Jaja, det där lät nog rörigt. Men filmtipsen består.




Inga kommentarer: