Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 28 januari 2019

Då är jag igång med projektet,

gårdagen gick snorbra trots bök med rumsbyte och spring upp och ned för alla trappor här. Jag bodde längst upp, hade ingen tillgång till internet varken via wifi (som inte finns på rummen här) eller mitt 4G.
Rätt stängd mot omvärlden, med andra ord.
Idag har jag träningsvärk i vaderna ...

Men jag insåg att om jag istället bodde i närheten av receptionen, och ett utsiktsdäck där det finns wifi, skulle det kunna spilla in på mitt rum.
Och mycket riktigt.
När guiden från Airtours kom och hjälpte till gick rumsbytet igenom och jag fick bo där jag trodde att det skulle funka.

Nu går jag två trappor upp, istället för tolv (tre hissar, i olika delar av komplexet och sedan 15 strappsteg).
Utsikten var förstås galen där uppe (och rummet en aning dyrare) men jag prioriterar KONTAKT. Och hotellet ligger såpass högt att det är superfint även från mitt nya rum.

Dag två och jag ska skriva tvåtusen nya ord. Jag vill ha tolvtusen med mig hem. Och sedan skriva lika många nästa vecka hemma. Jag hoppas att jag kan ta med flowet härifrån hem. Jag kan tänka mig att den här första delen av tre kortare romaner landar på ungefär tjugofemtusen ord. Mina "vanliga" brukar ligga på ungefär nittio.

Nu ska jag gå upp på rummet och göra kaffe, sedan sätta mig bekvämt någonstans: I Sängen, fåtöljen eller på balkongen (om det inte är för kallt). Jag frös under mitt lakan i morse och måste nog plocka fram en filt tror jag. Det är som svensk försommar här, alltså kallt när solen inte har hunnit värma upp än.
Solen kommer till balkongen först efter lunch. Till poolen runt 11, sa någon igår.
Jag vet inte, jag var där en timma och blev röd igår, men då var klockan 13.

Det var det från Gran Canaria.

Tjohej så länge!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Ganska behagligt alltså!

Åsa Hellberg sa...

Ja, det funkar finfint!