Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 4 januari 2019

Det är färre skåp i köket den här gången.

Men jag har ett högt skåp i mitt badrum som kommer att få hysa torrvaror och större grejer som mixer, vattenkokare och min vanliga bryggare. Jag har ett tårtfat (vanligt plast från Ikea) som inte går in någonstans.

Egentligen hade jag velat ha mina böcker i mitt vita skåp, men nu måste jag hitta en annan lösning på det. Jag funderar på att ha låga skåp från Ikea utmed en hel vägg, men sofforna måste komma först så att jag kan se hur jag ska möblera med dem.

Bra semester det här.
Jag har inte tänkt på jobb ett enda dugg, bara på hur jag inreder bäst. Dessutom är jag fysiskt aktiv, och nu sitter jag för första gången sedan 10 i förmiddags. Nej just det, jag åt lunch också. I tio minuter.

Men jag har varit så törstig idag och först nu fattar jag varför. Vanligtvis dricker jag en hel del kaffe under en dag, men i morse blev det bara en enda kopp.
I morgon ska jag se till att få med några dricksglas dit, de är de enda som återstår här, tillsammans med mattallrikar och grytor.

Jag har inte kollat hur mina stekpannor ser ut än, möjligtvis fyller jag en kartong med sådant som ska slängas redan i morgon. Jag ska till Farsta, ställa bilen, hämta tavlan på centralen (fram och tillbaka med pendeln) och sedan har jag tid att både packa upp kartonger och åka till återvinningscentralen.

Söndag fortsätter jag flytta och på måndag mellan 7 och 8 kommer målaren.
Han får berätta hur han vill ha det, så anpassar jag mig efter det.
Det vore ju toppen om han blir klar på tre dagar istället för fem.

(Jag vet att det är en han, har fått namn och telefonnummer. Senast här var det en kvinna. Det var mycket trevligt, måsta jag säga.)

Den 15e går lasset.
Iiiii.

Typ så.
NU ska jag dricka kaffe.
Hurra!


1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Det låter spännande!