Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 2 januari 2019

Nedpackad jul.

Känns inte särskilt vemodigt den här gången. Annars brukar jag kunna sörja ett par dagar, men idag är jag bara laddad för att få börja packa och flytta grejer till Farsta.

Första turen idag, när Jonathan och Linnea är med och hämtar nycklar, har jag bara med mig skruvmejslar, skruvdragare, handdukar, toapapper, min nya badkarsbräda som jag fick i julklapp (det enda jag hade önskat mig), badlakan (man vet ju inte om jag kanske vill ta ett premiärdopp under flytten) och mina älskade badrumsmattor som är stora och som har rätt färg. Det är tredje lägenheten de får flytta med till. Tar ett dygn att torka dem utan tumlare men älskar dem (vanliga Åhlens).

Jag har packat ned småprylarna i en pall som jag tänkte att Jonathan kanske kan stå på om skruvarna i garderoberna jag vill flytta sitter högt.
Om de går att flytta eller inte, vet jag inte. Hoppas hoppas!
De står nu lite märkligt i vardagsrummet och jag vill ha in dem i sovrummet.

The kids får ta pendeln hem från Farsta strand. Vi ska äta lunch där på ett hippt (Farsta kan!) hamburgerställe, och pendeln ligger bredvid. Tar längre tid om jag ska köra, än om de tar tåget.
Exakt 26 minuter.

Till Arlanda tar det 58 har jag just kollat. Byte vid centralen. Måste testa det någon gång.

Det var det.
Jag har inte märkt av Alfrida alls, har ni?
Träden på höjden vajar lite, mem på min bakgård är det lugnt.

Tjohej,
Nyckeldag!

6 kommentarer:

Simona sa...

LYCKA TILL IDAG!

I min förort har det stormat så jag vaknat flera gånger, har två stora träd utanför och var livrädd att de skulle falla in över mig och döda mig i sängen. Jättedramatiskt.

Idag ska jag träna - pepp pepp!

Åsa Hellberg sa...

Heja heja! Jag har bokat mitt första pass, måndag nästa vecka!

Elisabet Nielsen sa...

Jodå. Nog katten så har det blåst. I natt skakade huset och fönsterrutorna så det höll mig vaken, men till sist så måste det ha vaggat mig till sömns. När jag sedan skulle öppna balkongdörren i morse för att känna efter hur hårt det verkligen blåste, så pressades jag flera steg tillbaka in i sovrummet innan jag lyckades slå igen balkongdörren.

Eva-Lotta sa...

Visst har det blåst, helt klart!
Lycka till med flytten! Spännande att följa med till din nya lägenhet!

Annette sa...

Så skönt att inte märka av Alfrida. Här rasade en stor lönn rakt över min bil, jag visar bilder i bloggen på eländet.

Att flytta ger mig obehagskänslor, jag avskyr att flytta. Inte för själva bytet av miljö som brukar vara ganska spännande, men för allt packande och bärande... Hoppas att allt går smidigt. När du nämner badrumsmattor inser jag att jag måste köpa nya sådana, så tack för påminnelsen, och god fortsättning :)

Åsa Hellberg sa...

Elisabet, tänk att det kan vara så olika bara någon mil emellan.

Eva-Lotta; Tusen tack!

Annette; tack detsamma :)