Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 17 mars 2019

Jag är så jäkla sömnig idag,

jag vet inte riktigt varför för jag sov som en stock till 8, och sedan vidare till 9 eftersom jag ställde om klockan. Det är typ 9 timmar totalt.
Det kanske är vädret? Det är mörkt, snöregnigt och väldig lågtryckigt här idag.

Nåväl, med några koppar kaffe och ett manus framför näsan piggnar jag väl till.
Annars får jag väl lägga mig en stund till och jobba senare. Min deadline är på fredag men jag vill gärna ha några dagar på mig för att kika igenom det igen.
Jämföra med de instruktioner jag har fått på papper och se om jag har gett min redaktör det hon har efterlyst.
Tack och lov har vi en omgång till.
Med min förra redaktör hade jag bara den här på mig (alltså en med förläggare och en med redaktör), så ytterligare ett känns lyxigt.

När jag är klar idag ska jag ägna mig åt lite pifferi, tror jag. Mina ögonbryn är grå. Mina tånaglar har inte fått nytt nagellack sedan eldkvarn brann och de ska eventuellt kika fram ur ett par skor på fotograferingen och då vill ja ju att de ska vara fina.
Ingen annan än jag ser det där, såklart, men det räcker att jag vet!

Typ så denna söndag när alla lampor är tända här hemma för att jag ska piggna till! Jag är snål med elektricitet annars – mest för att jag tävlar med mig själv när det gäller elräkningen – men en dag som den här är ljuset nödvändigt känns det som.

Nu ska jag jobba.
Tjohooo.







1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Måste också få till färg på bryn och fransar, men det får jag ta när jag mår bättre Gör inget annat än hostar, så det kan gå hur som helst att göra det då. Vill ju inte ha svarta prickar runt ögonen!
Hoppas arbetet flyter på bra idag!