Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 2 mars 2019

Såg ni Skavlan igår?

Bästa Marianne Mörck.
Hon förklarar det självvalda singellivet så himla bra.
Det handlar förstås inte om att man inte har träffat rätt man (som vissa, kanske främst män, vill tro). Det handlar om att man VILL vara singel. Man vill inte ha en relation, man är allra nöjdast om man får vara ensam.
Jag har mina vänner, Jonathan och Linnea, resten av familjen på telefonavstånd. Jag saknar verkligen ingenting och förstår Marianne Mörck så himla väl.
Man är klar. Nu återstår något annat.

Igår möblerade jag om igen.
Drog in en bokhylla från sovrummet till vardagsrummet och det blev bra som tusan när jag vred på en likadan som stod under min fina tavla. Lamporna kom upp lite och nu behöver jag bara två tavlor över tv:n, typ.
Sedan drog jag sofforna närmare balkongdörren (den är strax bakom soffan till vänster) vilket gav ännu mer utrymme bakom högra soffan. Helt perfekt. Det känns som ett dansgolv härinne nu. (Och visst älskar man min lilla hall där borta?)



För att kunna ställa tv:n på något i sovrummet, satte jag ihop två st malmbyråer. En som stod i en hörna i sovrummet och en som stod i hallen.
Det blev super.
Nu har jag fått en lucka i sovrummet som jag tänker använda till en klädställning. Jag gillar ju att  ha kläder framme och tror att jag har en ouppackad klädställning från Ikea i mitt förråd.

Än så länge idag har jag tränat, handlat, lagat mat (i min nya ugn!!) och skrivit två säljtexter. Vi får väl se om jag orkar redigera också, eller om jag tar ledigt en dag från manuset. Det kostar mer jobb i morgon, men det känns ändå som en bra idé.

Typ så, denna lördag.
Bra dag, så här långt.

4 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det ser himla mysigt ut hos dig!

Robert W sa...

Marianne Mörck var helt fantastisk i programmet!

Anonym sa...

Jag bara suckar av förtjusning och hänförelse då jag ser ditt fina och mysiga vardagsrum och när man ser tapeten från hallen skymta fram är det bara såå tjusig! Tapeten ser ut som en tavla. Väldigt fint inrett och planerat Åsa!
Kram!
Marianne från Finland

Åsa Hellberg sa...

Robert; visst var hon!

Eva.Lotta, tack!

Marianne: Tusen tack! Tapeten är verkligen underbar! Från Rebel Walls. MInns inte var den heter.