Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 22 mars 2019

Nu har jag bokat hotell i New York.

Jag tyckte att det var så himla dyrt men dels sjönk priset med en tusenlapp från igår och sedan så insåg jag att jag ju stannar en natt till den här gången, så naturligtvis är totalbeloppet högre.
Nu betalar jag ungefär 3000 per natt vilket förstås är jättemycket men det finns också betydligt dyrare (och billigare).
Här har jag bott två gånger tidigare, det ligger vid Times Square där också "mina" teatrar ligger och jag behöver enbart en taxi till och från flygplatsen. Resten av tiden ska mina korta små ben få pinna på.

Jag har hittills aldrig bott på ett hotell utomlands där frukosten ingår så som den gör i Sverige.

När Jonathan och jag var i NY hade jag inte råd med frukost på hotellet, men det gjorde inget alls. Vi gick till amerikanska syltor där vi kunde beställa både ägg, bacon och pannkakor för en hyfsad peng.
Nu när jag är ensam är det möjligt att jag ändå äter på hotellet, i alla fall första morgonen, innan jag har letat reda på någon i närheten.
Hotellet har kanelbagels som är SJUKT goda. Och med lite amerikanska pannkakor på det så står man sig ett tag ...
Men det kostar 35 dollar, och en dollar kostar just nu 9.90.
(Tur att man inte tänker shoppa ett enda dugg.)

Förra året bodde jag på två hotell. Dels det här jag har bokat nu då,  men jag började på ett annat, Park Lane, vid Central Park.
Där kostade frukosten 50 dollar och var ingen upplevelse alls.
Ska man betala så mycket får det fasiken i mig inte vara irriterande. Det var för mig där.
Bästa hotellfrukosten, bästa hotellvistelsen, var The Ritz i London. Det var ett OMG-moment.
Där kostade frukosten säkert lika mycket, minns inte för att UPPLEVELSEN gjorde det så värt priset, och herregud vad jag fick med mig grejer därifrån. Utöver känslan, som var en stor del, så kunde jag dessutom fråga ut personalen om allt från deras kläder till jobbet i sig.
Skriver man böcker om hotell så gör man.

Ja ja.

Nu återstår inte så mycket mer än att lägga in alla uppgifter till SAS,  och sedan är jag good to go om knappt 3 veckor.
Jag har samma ESTA igen (den gäller i två år), vilket jag tror är gynnsamt när jag kommer fram till flygplatsen. Efter 1, 5 timma en en kö förra året, fick jag gå till en annan där vi stod som hade rest in på samma ESTA tidigare. Hoppas att jag hittar den kön direkt nu.
Flygplatserna i NY är såååå sega.

Dessutom var det bilkö från flygplatsen till stan då, så resan dit tog också en evighet.
Men det där är så himla olika och kan förstås hända varifrån man än kommer. Newark (som SAS flyger till), eller JFK där många andra landar.

Nu jobb hela helgen och hela nästa vecka.
Jag ska försöka vara ledig nästa fredag.  Jag ska hämta Jonathan på Arlanda (han åker till Los Angeles i morgon), men annars är det full gas.

Tjohej!


2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Det låter dyrt! Tur jag inte skriver böcker😜

Åsa Hellberg sa...

Ja, jag vet. Helt galet. Men sååå mycket bättre när man får se det i verkligheten och prata med folk!