Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 4 mars 2019

IKVÄLL KOMMER MITT SKÅP

Då ska det väl äntligen bli lite ordning och reda, förhoppningsvis.
Jag ska i alla fall städa när morgondagens arbetspass är över, det har jag inte gjort i ett svep sedan jag flyttade in. Jag dammat, dammsugit och sopat där jag har sett att det ser för djävligt ut, men jag har inte städat seriöst.
Det längtar jag efter!

Sedan kommer jag förstås att småleta efter nya lösningar, för att det är sådan jag är.
Bland annat har jag tänkt att på en av väggarna, den där också skåpet ska stå, sätta upp bokhyllor uppe vid taket som löper med hela väggen.
Praktiskt och fint just där, tror jag.
Men jag måste fnula klart på det innan jag börjar borra ...

Jag gör ju det mesta själv här hemma. Monterar möbler, tapetserar, borrar, hamrar.
Jag har också fått hjälp av min familj med att flytta garderober, sätta på dörrar och mitt matbord med den nya bordsskivan.
Men det mesta har jag gjort själv.
Min fördel som hemmafixare är inte att jag är särskilt duktig, utan att jag är finurlig. Jag är en jävel på att hitta lösningar, helt enkelt. Sen att jag inte alltid gör som man ska göra, spelar ju faktiskt ingen som helst roll.

Det ska det upp en slags hylla ovanför min säng också, jag behöver både ljus (alltså en lampa) och något att ställa grejer på (eller i), men jag är inte klar med om det ska vara skåp eller en öppen hylla.
Det är sånt jag kan tänka på när jag har tid.

Men de stora bitarna är klara efter kvällens inpackande i nya dokumentskåpet.

Det ska bli ett sant nöje! Mina fina firmapapper ska få ett fint skåp, de är de ju värda.
Allt som har med jobbet att göra kommer att placeras där, från hålslagare till frimärken och vadderade kuvert.
Hurra för det.

Idag ska jag jympa. Dagens pass börjar lite senare än de andra.
Min kropp är superstel och den behöver röra sig.
Jag håller mina tre gånger i veckan och ska försöka göra det även framöver trots lite manusstress. Det gör ju så himla gott trots att det är erbarmligt tråkigt. Det är tanterna i gruppen som gör det uthärdligt.

Jag försöker fokusera på att redigera 20 sidor om dagen. Om jag lyckas med det, så hinner jag till min deadline
Men när skriver jag till nytt, vilket jag gör, så ökar ju sidantalet hela tiden. Mitt mått är därför 20 papper ur bunten jag fick från min redaktör Lena.
Inte hur många sidor som har passerat i manuset på datorn.
Just nu ligger jag exakt fem sidor efter plan för att jag tog ledigt från manuset i lördags, när jag ägnade mig åt annat jobb.

Där har ni den.
Planen för en måndag i mars.
Inte så dum, va?





2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Hoppas den braiga planen håller :)

Åsa Hellberg sa...

Haha, ja, hoppas kan man ju alltid :)