Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 1 mars 2019

Så idag kommer spisen.

Mellan 8 och 10.
På måndag kommer mitt skåp och jag har just frågat om jag kan får det inburet av DHL. Såg till min förskräckelse att det väger 60 kilo. Jag har förvisso en pirra, men det ska upp på den också. Det är 160 cm så att ta det liggande är inte möjligt.
Det kostar förstås en massa extra men det känns inte som om jag har några alternativ.

Annars idag: jobb förstås och sedan middag hemma hos en kompis.
I morgon träning och jobb igen.
Igår blev det inte 20 sidor eftersom jag skrev en helt ny scen, men jag var så nöjd efter den att jag slutade då. Bra ställe att plocka upp manuset på idag, tänker jag.

Ungefär så, i den ensidiga världen innanför dörrarna hos Miss Hellberg.
Tänk om man skulle göra en dokusåpa om mitt liv (jag tänkte på det när jag såg mitt favoritprogram Wahlgrens värld igår), det skulle verkligen bli världens tråkigaste program. Att jag har rätt kul i min ensamhet skulle ingen bry sig om, för det syns ju inte utanpå direkt ...

Sådär ja.
Fredag.
Bra dag, så här långt!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Då ska den ha kommit nu :) Hoppas det blir bra! Skåpet, ja det lät som nödvändigt med hjälp!

Anonym sa...

Som den gentleman jag är eller försöker vara, så hade jag åtminstone frågat om du ville ha bärhjälp om jag var där! Och hoppats att du sagt ja och låtit mig göra det. :)