Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 12 mars 2019

Tidigt uppe,

och efter de sedvanliga kokta äggen så ska här jobbas. Tjohej.
Igår gick det bra och jag håller en tumme för samma framfart idag.

Senare idag ska jag handla lite, men enbart om jag också ska hämta mina lampskärmar som borde komma. Annars gör jag båda sakerna i morgon. Det är nämligen kallt här och jag har ingen större lust att gå ut trots att solen skiner så fint.
Senare i veckan ska det snöa igen.
Men ljuset är vår, verkligen.

Vanligtvis kan jag bli lite vårlåg, men det känner jag inte i år. Tvärtom känns ljuset härligt. Kanske för att jag har det utanför mitt fönster . Det hade jag i Årstadal också, precis samma läge på huset, men där hade jag också hus. Här kommer jag att kunna följa grönskan och det ser jag fram emot.
Tidigare år har jag gått ut och plötsligt har det varit grönt överallt.

Det var det.
Nu en kopp kaffe till skrivstolen och så KÖR VI!






2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Här är det grått, snöblandat och runt nollan. Inget kul alltså!

Åsa Hellberg sa...

Som här idag. Jädra skitväder!