Mina föreläsningar.

VAD JAG GÖR UNDER FÖRFATTARBESÖKEN

Föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman. De slitsamma åren. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär.

För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek.

Bokning sker via Författarcentrum.


Åsas höst 2019

Bokmässan Göteborg 26-29 september

Trosa bibliotek, 8 oktober

Timrå bibliotek 16 oktober

Arvika bibliotek 21 oktober

Motala bokafton 6 nov


”Med sin åttonde roman Ett oväntat besök befäster Åsa Hellberg sin position som en av landets bättre

feelgoodförfattare.” BTJ


”Varm och välskriven feelgood, en mustig story med överraskande och allvarliga vändningar. Jag bedåras ...”TTTTTara”Hästar, romantik och en komplicerad familjerelation är ett lyckat recept för högklassig underhållningsläsning.”AAAAAmelia”… en helt oemotståndlig historia. Ett oväntat besökär en mycket underhållande verklighetsflykt, och jag tror till och med att det är det bästa som Åsa Hellberg har skrivit.”ihyllan
lördag 16 mars 2019

Jag jobbade så himla bra igår,

att jag nog kan vara ledig idag egentligen.
Vi får se hur jag gör.
Jag har 40 sidor kvar att redigera och det kan hända att jag gör dem i morgon. Jag ska i alla fall träna idag, för det här passet är snorbra för min kropp.

Mitt viktminskningsprojekt går sådär.

Häromdagen var jag nöjd med att ha gått ned ett kilo, men nästa dag var det tillbaka så jag tror inte att min kropp riktigt vill.
Å andra sidan har jag fått mer koll på vad jag stoppar i mig, det är lätt att det blir för mycket MAT för mig. Stora portioner.
Godis, bullar och sånt äter jag ju inte alls mer än runt jul och på semester men det är de kilona som kommer då som är svåra att bli av med efteråt.
Igår jag popcorn, men det var inte särskilt gott.

Jaja, jag är nöjd och glad ändå.
Det skadar inte att ha koll, som sagt,

Sedan har jag ont i min tuttar, vilken kan bero att jag har glömt att ta hormonerna vid något tillfälle. Eller så har jag ont i dem ändå.
Fan, jag är snart 60, ska inte det över någon gång?
Jag har haft det i hela mitt liv, känns det som.
Inte så ofta nu, men när jag glömmer att ta medicinerna.

Jag pratade med min gynekolog om det när jag var där senast. Vi ska ses igen om ungefär två år, då hon nog tycker att det är dags att börja trappa ned på mitt östrogen. Det har jag inget emot så länge jag inte får tillbaka något av helvetet från 2012-2014.
Fy fan, rent ut sagt.
Jag vaknade 100 gånger per natt och hade svettningar from hell.
Dessutom ont i tuttarna.
Östrogen är perfekt för mig.

I alla fall:

Kläderna som kom igår var tippetopp, så nu har jag en kasse som ska tillbaka till en butik (orkade inte prova där) och några grejer som blir grymma till fotograferingen (inbillar jag mig).

Lördag.
Så här långt en riktigt bra dag.2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så bra med kläderna! Snart 60... Ja, jag var och förnyade mitt körkort i onsdags. När jag sen tänkte på saken, så kom jag på att när jag ska förnya nästa gång, då är jag snart 70! Det kändes jäkla gammalt!

Åsa Hellberg sa...

Fy fasiken!! :)