Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 6 mars 2019

Jag har paus.

Har just nått hälften av manuset och hoppas på 20 sidor till senare, men vet att 15 nog är rimligare. Vi får se.
Ju senare på dagen desto sämre jobb.
Jag skulle vilja hinna läsa igenom det en sista gång innan jag lämnar det ifrån mig, så det är bara att jobba i samma takt framöver.

Utöver en träff med Jonathan och Linnea på lördag kväll (hurra, vi ska se Mellofinalen tillsammans) så är nästa vecka helt utan bokningar, men veckan därpå ska jag träffa förläggaren till nya Sonjan, gå till frissan och fotograferas.  Den veckan går två hela dagar går bort. Deadline är på fredagen.
Det betyder att jag har 14 arbetsdagar på mig.
Det är pressat med borde gå.

Sedan måste jag direkt börja redigera Sonjan som jag har 8, 10 om jag har tur, dagar på mig att redigera i första omgången.
Tyvärr kommer nog den andra exakt när jag får tillbaka Flanagans.

Det är mycket nu, men är tacksam för min taktik att dela upp arbetet per dag. Det känns betydligt lättare då, än om jag ska se allt framför mig på en gång.

Klockan är 12.34.
Fortfarande inget skåp.
10-14 var det sagt den här gången.
Än har ingen ringt.


1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Du fixar det!
Men med skåpet, det är ju skit!