Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 9 mars 2019

1 april, eller däromkring, ska jag ju starta upp projekt Flanagans 2.

Deadline sista juli.
Det är 4 månader, men samtidigt ska jag redigera ettan och den kortare Sonjan så det rimliga är nog snarare 3 månader. Och då finns det inget tid för latmaskeri.
Jag har redan ett första kort kapitel, eller i alla fall en inledning till, som jag gillar och tänker att jag fyller på därifrån.
Vissa av karaktärerna är relativt satta i ettan, och behöver bara byggas på.
Andra är helt nya.

Det ska bli superkul.
Just nu funderar jag om jag ska åka någonstans och kickstarta mitt projekt.

Hela Flanagansserien är vansinnigt roligt att jobba med, jag tycker att redigeringen är roligare än vanligt. Det går inte supersnabbt, och det kommer att vara på håret att jag fixar min deadline, men det är kul att arbeta och när jag gick tillbaka i bloggen såg jag att den här enorma arbetslusten har hållit i sig ett tag. Det känns bra.

Idag tar jag däremot ledigt. Jag vaknade i natt, kunde inte somna om, och stängde av min sedvanliga kl 8.00 väckning och bokade av träningen.
Sedan sov jag till halv elva.  Så himla skönt.

Jag ska en snabb sväng till Ikea idag, de har rea på gardinerna jag vill ha (99 kr paret) och sedan ska jag vidare till stan och titta på Jonathans studio och överlämna lite möbler som han, men inte jag, behöver. Och sedan är det ju MELLO!

Bra dag så här långt.
Igår var jag arg, idag är jag utsövd och hoppfull.



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Låter spännande med dina bokprojekt.

Åsa Hellberg sa...

Ja, det är det verkligen. Jag ska bara ro det iland också :)