Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 3 april 2019

Städdag 2


Jag städade det mesta igår och när jag ändå var i förrådet med grejer tog jag fram balkonginredningen, det vill säga stora krukor, fuskträd, det lilla bordet, parasollfoten och parasollet.
Men jag fick lägga det ned för det blåste som satan igår.
Jag behöver ha några tunga stenar i botten mina stora plastkrukor. Min förra balkong låg på en innergård och där blåste det sällan. Sedan blev den ju inglasad och då blåste det inte ett enda dugg såklart.

Just just nu har jag slängt in badrumsmattorna i tvättstugans maskiner, så att jag kan tumla dem torra. De tar en evighet att torka inne.
Och sedan återstår att torka av köksbänkarna vilket tar två minuter eftersom jag håller dem rena. 
Skönt att det är klart och att jag har fått koll på ungefär hur jag ska gå till väga och hur lång tid det tar.

Magen är 99% bra, det känns att det har gjort ont men det gör inte ont längre. Nästan som träningsvärk.
Jag undrar om det var det jag hade någon gång i slutet av förra året när det kändes ömt exakt där. Som om jag hade fått ett slag i solarplexus. Först kom ömheten sedan magontet.
Jaja. 
Idag ska jag köpa cayennepeppar och yoghurt, som var Annikas tips. Hon tar det tre gånger om dagen och jag förmodar att det är en matsked yoghurt till knivssudden peppa typ.

I morgon är det ljudboksgala och galaklädsel är efterfrågas.
Well. Galaklädsel vet i fan, men snygg kan man ju vara.
Jag tror att jag ska köra på helblått, utom i skorna för dem hade jag på fotograferingen och de var helt och hållet osköna.

Typ så.
Jag fick lite varningar på Omeprazol, att den är svår att sluta med om man börjar, så jag avstår och kör på Annikas knep istället.

Onsdag. 
Bra dag så här långt.



1 kommentar:

Annika Estassy sa...

Lycka till! Och dra dig inte för att äta Novalucol/Novalucid. Cayennepeppar i förebyggande syfte och tuggtabletterna när du känner att en attack är på G trots allt.