Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 28 april 2019

Jag är så himla glad för min vattenflaska i stål


Den funkar förstårs till varma drycker också, men jag tänkte ha den till jympan. Slängde just min gamla av plast som inte var ett dugg fräsch längre. Den här kan man diska på ett annat sätt.
Hurra och tack min fina ungar.

Vi hade en sådan mysig dag på bryggan vid vattnet, När vi hade ätit den fantastiska brunchen promenerade vi till stan via Karlbergs slott, genom Vasastan, Sveavägen till Kungsgatan och Rigoletto där vi såg Avengers sista film: The Endgame.
Jag är så glad att jag har valt att följa med och se hela den serien på 4 filmer. De har varit roliga, galna berörande och spännande med en superuppställning bra skådisar. Filmen var 3 timmar lång men det kändes inte så när man satt i biofåtöljen. Folk skrek, applåderade och var verkligen med och hejade på superhjältarna som den handlar om.

Strax efter åtta var den klar och då promenerade Jonathan och Linnea med mig till pendeln. Igår hade jag nog kommit hem snabbare med tunnelbanan, men jag gillar pendeltåget.
Den tar 15 minuter från T-centralen och hit, och sedan tar det max fem minuter att gå.
Min lägenhet ligger närmare Farsta strand än Farsta centrum och båda har tunnelbana. I Farsta strand också pendel.
Rätt lyxigt att ha kommunikationer så nära. Ändå har jag haft det ännu närmre tidigare. Till och med i Fagersjö, där bussen gick utanför dörren.

Idag ska jag börja med att korrläsa Sonja. Jag kan inte påstå att jag är superbra på korrläsning men jag gör mitt bästa med varje bok. När man känner texten så väl är det svårt, tycker jag, även om jag använder linjal och läser mumlande.

Sedan ska jag promenera (över en mil igår och jag vill hålla igång promenerandet) och därefter handla frukt som är slut. Just nu tycker jag det är supergott med äpplen, skalade, eftersom jag får gallproblem om jag inte skalar. 
Fick i alla fall. Två gånger för hundra år när jag jobbade på Kraft. Men det gör så jäkla ont att jag inte törs chansa. Jag har bara fått det av oskalade äpplen.

Blir det en stund över när jag är klar och solen är så lysande som just nu blir det en stund i solstolen också.

Ikväll ska jag bada och packa in håret i den nya inpackningen jag också fick i present igår. Den ska bara bra för ledsna hår och hårbottnar.

NU ska jag jobba!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Här kommer ett försenat men jättevarmt GRATTIS till dig Åsa, jag önskar dig en fin fortsättning på "ditt nya år"!!!
Vill samtidigt nämna hur mycket jag tycker om att läsa din blogg och dina instagram! Så intressanta och fyllda med humor och glädje och även allvarliga, och viktiga saker! Det första jag alltid läser då jag öppnar min dator eller telefon är - jo, just det Åsas instagram och blogg!
Ha en fin dag!

önskar Marianne i Finland

Anonym sa...

PS! Din vattenflaska är verkligen jättehäftig! Vilken fin och passande present!

hälsar samma Marianne

Eva-Lotta sa...

Vilken trevlig födelsedag du hade! Bra flaska :)
Kommunikationer är bra att ha nära till. Idag är det andra dagen det regnar hos mig.

Åsa Hellberg sa...

Tack Marianne!!

Eva-Lotta, regn här hade varit väldigt bra också!!