Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 4 april 2019

Just idag passerade Ett oväntat besök

25 000 ljudfilsnedladdningar, alltså Storytel, Bookbeat och bibblor främst.
Det passar ju bra nu när det är gala.

Jag har just tappat ytterligare säkert 300 hårstrån eller något sådant, har nog aldrig tappat så här mycket tidigare. Jag kan dra loss klungor känns det som.
Snart får jag väl göra en Trump och kamma över.

Tänkte ringa till vårdcentralen i morgon och be dem ta lite prover, det gjorde jag senast med finemanga resultat för två år sedan, men mycket kan ju ha hänt sedan dess.

Sedan funderar jag på min stress, som kanske finns där utan att jag vet om det.
Det var mycket i höstas i och med redigeringen av ungdomsboken som jag upplevde påfrestande och sedan var det ju flytt såklart.
Men stressad? Nä. Inte vad jag har känt. Men kroppen kan ju ha känt annorlunda.

Mamma hade sett doktor Mikael någonstans på tv4 där en tjej hade pratat om ett schampoo som gjorde att hennes håravfall helt upphörde. Jag ska kolla med mamma när hon såg det, för det är ju värt att prova. Jag tvättade med priorin idag och det kändes mest som det sved i hårbotten.

Det var det.
Snart galapiff. Ska bli riktigt roligt att gå på kalas.
Och för att stävja eventuell stress: jag tänker vara ledig till och med måndag.
Känns som en evighet just nu! Så skönt. Ska bara promenera, läsa och förbereda min resa.
Jag letar som en galning efter ett hotell som jag bara har sett på bild och som jag vill besöka. Sånt småpill och planering som bara är rolig att göra ska jag ägna mig åt de närmsta dagarna.
Skulle egentligen åkt på vernissage på lördag, Stina Wollter ställer ut i Katrineholm och jag älskar hennes konst, men åker och ser den vid ett senare tillfälle.

På tisdag får jag tillbaka Sonjamanuset för ytterligare en runda redigering (som jag kommer att göra på väg till och i NY), jag ska träffa min tyska förläggare (som har köpt hela Flanaganstrilogin) och presentera den för sälj.

Det var det.
Tjohej.




Inga kommentarer: