Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

lördag 27 april 2019

Idag fyller jag 57 år,


Rosa och fin 57-åring på nytt pressfoto. Jag kan om jag vill. Mycket smink  och bra ljus är tricket. Min fotograf, Anna-Lena Ahlström, har tagit bort lite skuggor och fixat färgen på tänderna på de foton där en hemsk lagning syns, men annars vill jag inte att hon retuscherar mina rynkor. De syns inte här kanske, men på närbilder.


Det här är min bästis Helen på sin sista flygning från Canarias. Hon går i "pension" (hon är fem år äldre än jag), i alla fall från flyget, och blev ordentligt firad av sina kollegor häromdagen. Jag tror att det kanske blir konstigt för henne i början, att jobba på flyget är tufft numera med extremt långa arbetsdagar, men det är också väldigt roligt. Kollegorna är fantastiska, och är man tillsammans så mycket som man är om man flyger, så blir det nog både en lättnad och en stor saknad.
Det är 33 år sedan vi tog våra första stapplande steg tillsammans i kabinen. Hon hette Hedström, jag Hellberg, så vi blev placerade tillsammans på våra traineeflygningar som vi hade under utbildningen. Naturligtvis var det en perfect match, och säg det vi inte har gått igenom tillsammans alla dessa år.

Så grattis till både mig och Helen.
Både 57 och 33 är helt galna siffror.

6 kommentarer:

Simona sa...

Stort, stort grattis till er båda!

Åsa Hellberg sa...

Tack darling!

Robert W sa...

Grattis Åsa! Hoppas du får en fin födelsedag!

Eva-Lotta sa...

Grattis! Njut av dagen🤗
Funderar på att skaffa mig en sminkös😬

Åsa Hellberg sa...

Tack Robert!!

Tack Eva-Lotta; haha, eller lär dig att göra det själv. jag älskar smink. Tycker att det förändrar på ett VÄLDIGT bra sätt :)

Eva-Lotta sa...

Jag är riktigt dålig på smink!