Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 2 april 2019

peppar peppar

Mår så mycket bättre idag.
Varför vet jag inte, om det är på grund av tabletten jag tog igår eller om det ändå skulle gått över, och det är ju strunt samma. Jag var uppe på toa i natt men det gör mig inget. Det är ont i övre magen som är obehagligt för mig som ju är så förskonad (PEPPPAR PEPPAR PEPPAR 2) från smärta där. I tarmarna har jag det ibland när jag har ätit något fel, men det är ju över på ett par toalettbesök.

Tabletterna heter Omeoazol apofri och är någon slags magkatarrmedicin, om man inte har sura uppstötningar för då skulle jag ha något annat sa den kunniga människan på apoteket.
En hel kur är 14 dagar så jag tänker att jag kanske ska försöka äta det i alla fall tills jag åker till New York nästa vecka.

Typ så en ledig dag när jag bara vill göra fint hemma.
Jag har ju ingen städstrategi här än, eftersom jag hittills bara har duttat där det har behövts.
Nu ska varenda yta tvättas av och jag tror eventuellt att jag börjar med sovrummet och arbetar mig mot badrummet som jag kanske tar i morgon.
Jag tror kanske att jag har bestämt mig för att vara ledig från manus hela veckan. Jag MÅSTE börja skriva Flanagans 2 första maj, för att hinna klart till sista juli, men fram tills dess kan jag göra en plan, och sedan redigera ettan och Sonjan utan att tänka Flanagans 2.

Även om jag inte känner mig stressad så kan ju magkatarr (om det är det) ju utlösas av stress.

Idag äter jag fil, jordgubbar och pyttelite müsli till frukost. Det kommer att bli det som kroppen mest vill ha nu några dagar.
Jag åt en påse blandade goda nötter i fredags, och hade köpt en till men mådde illa när jag såg den i skåpet igår, så det som passade fint innan helgen är verkligen äckligt just nu.

Igår åt jag kokt potatis, det var perfekt och eftersom jag har kvar sedan igår blir det nog det senare idag.

Men har ni bra tips på saker som kan utlösa eller läka magkatarr så kom med det. Men inget ris och bröd och sånt för det äter jag helst inte nu.


3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

All mild mat skulle jag säga. Fortsätt du med potatis.

Annika Estassy sa...

Jag brukar ta yoghurt med en knivsudd cayennpeppar i tre gånger om dagen. En naturlig huskur som jag vet fungerar. Mina anfall kommer alltid EFTER en stressperiod. Stress, för lite sömn och för mycket stillasittande är det som triggar igång dem.

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta, äter potatis varje dag nu :)
Och annikas yoghurt med cayenne.