Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

torsdag 18 april 2019

Balkongfix


Jag måste ha en matta och både billigast och bäst är en sådan där balkonggräsmatta, vad det nu heter. Men jag tror att jag ska välja en grå. Jag orkar inte fixa med trätrall, det får bli ett år när jag inte har något bättre för mig. I år köper jag en som de fixar till på Bauhaus och som jag bara rullar ut, det blir perfekt.
Lite växter på det sedan, så är året balkong piffad och klar


Den här blomsterprakten från min förra lägenhet i Farsta, 2016, kommer jag nog aldrig att kunna ha igen, i alla fall inte så länge jag inte är hemma mer. Inte en enda blomma där var fusk. Då fanns ju min Misse, som ni ser, och jag åkte ingenstans alls då utan kunde vara hemma och vattna hela sommaren. Den stora vita i krukan ni ser tog jag bort först 1 november då frosten kom.
Balkongens storlek var ju också superbra. Största balkongen jag någonsin har haft.
Det var verkligen mysigt. Och superkul att fixa och dona med. Jag hade både sekatör och trädgårdshandskar.

På lördag kommer Jonathan och Linnea och då ska vi grilla på min nya bordsgrill. Jag hade en likadan tidigare som funkade super, men som jag hivade vid någon flytt, och behövde en ny eftersom det blir gott som tusan. Jag har också köpt köttet och potatisen, och det som återstår är tårtgrejer (vår nya tradition ska bli att äta gräddtårta varje påsk) och såser till köttet.
"Vi är supertaggade", sa Jonathan när jag pratade med honom igår, och det gläder ett mammahjärta.

Nu ska jag redigera 20 sidor.
Vaknade lite för tidigt idag, så bra om jag får det gjort för jag kommer säkert att krokna lite senare.
Tjohej!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Då önskar jag er en fin påsk!

Åsa Hellberg sa...

Detsamma önskar jag dig!!