Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 22 april 2019

MIn arbetsplats


Och matplats.
Idag har inte många knop gjorts här än, för jag vaknade strax innan TOLV idag. Var förvisso vaken till halv två men ändå. Tog en långpromenad igår och det var nog det som gjorde susen.
Jag var uppe sju på toa men hade inga problem att somna om.
Jag drömde om håravfall, att jag var hos två läkare som bara skrattade åt mitt problem och sa åt mig att gå.
De förstod verkligen inte hur bekymrad jag var.
Och är i vaket tillstånd.
Det kvar väl därför jag drömde om det.

Senare idag börjar redigeringen av Flanagans men först tänker jag ta en promenad igen. Just nu laddar jag telefonen, men så fort det är klart ska jag gå. Jag kom igång med det i NY och vill ju gärna fortsätta eftersom det känns snorbra i kroppen.

Jag lyssnar på ljudbok när jag går, just nu Anne Holts I stoft och aska. Jag har alltid gillar hennes böcker, och här är den inläst av Magnus Rosman. Jag tycker att han är skitduktig. De senaste jag hörde honom läsa var Arkiv X av Stefan Ahnhem. Verkligen bra. Ska kolla upp mer som han har läst in. 
Det gör onekligen promenaden något mindre TRÅKIG.

Alltså att promenera i NY är inte tråkigt alls, det enda problemet någon mil senare är att man stapplar på sina trötta ben, men uttråkad är man inte.
I Stockholms förorter är det tråkigt, tycker jag. Natur är inte min grej. Jag vill ha byggnader att titta på. och asfalt att gå på.
Det är bättre inne i stan än i förorten, men mer praktiskt förstås att gå utanför huset här hemma.
Jaja. Som sagt. Ljudbok hjälper till att göra det trevligt ändå.

Hoppas att ni har en fin påskdag!




2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Nu är det annandag och påsken har varit härlig!

Åsa Hellberg sa...

Härligt!