Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 23 november 2018

Rapport från en hotellfrukost



Det här får, till skillnad från sockret igår, min mage att vara lugn och fin på hemresan. Det där med att få ont efter halva resan är inte kul, så inga mackor för min del idag.

Jag åker så fort det blir ljust, kvart över åtta ska den gå upp. Jag är inte så förtjust varken i gryning eller skymning så jag väntar.

40 hugade kom till föreläsningen igår, vilket är mycket på en bibbla. Som mest brukar det ligga där, men det har hänt att 5 har kommit.
Jag gör jobbet ändå, men visst är det inspirerande när det är många.
Min största publik någonsin hade jag nog på Liseberg när jag var 11-12, men då var det musik och sång.
Som författare har jag föreläst på Rival som tar ett gäng, Oscars som tar ett gäng och Karlskoga teater som tar ett gäng.

Jag är sällan nervös nervös. Det har jag varit en gång, out of the blue på en liten grej när jag var produktchef, och den tog mig med överraskning. 
Det har jag inte känt efter den gången. 
Aldrig nervös om vi är flera på scenen, inte ens en gnutta. Intevjuad på en scen är superkul (om personen vet vad den frågar om ...)
Mer taggad än nervös när jag är själv.


Det var fredagens blogginlägg.
När jag kommer hem ska jag bara zappa, i morgon och på söndag redigera resten av manuset. Städa på måndag, London tisdag och onsdag, jobb och hänga undan kläder på torsdag, torsdag kväll visning av lägenheten för dem som vill ha den efter mig och på fredag jobb innan jag skickar manuset på kvällen.
Lördag-tisdag Sälen.
Resten av december Flanagans!

Där har ni det!
Min plan in i 2019.



1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Kan man köra i dagsljus är det definitivt att föredra!