Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

onsdag 14 november 2018

Jag har hantverkare här.

Just nu borras det upp fästen till gardinstänger. Jag har haft så kallade "tillfälliga lösningar" som är ett särskilt Åsabegrepp när det gäller allt som sker inom och på mina väggar. Det betyder att jag får upp det jag ska, som tavlor och gardiner, men att det sker på ett sätt som aldrig kanske inte alltid är perfekt.

Just fästena till gardinstängerrna hade hyresgästen innan mig tagit ned och sedan spacklat igen hålen, så jag var tvungen att borra upp nya ...
Well. Gick sådär, va.
Nu får jag det i alla fall fixat till nästa hyresgäst kommer.

Sedan är barnlåset på balkongdörren sönder, och en ljuskåpa till badrumsskåpet.

Jag klev upp halv sju eftersom hantverkaren skulle komma mellan halv åtta och tio, men är så trött att jag skulle kunna sitta i stolen och sova. Jag sov inte många timmar i natt.
Så fort han är klar ska jag lägga mig och sova igen. Jag får helt enkelt jobba senare idag. Det kommer att gå alldeles utmärkt när jag väl är UTVILAD.

Sedan kommer några underbara dagar när jag inte har ett enda dugg inplanerat, inte förrän nästa torsdag då jag ska till Fristad bibliotek utanför Borås.

Av någon anledning så är det nästan alltid så att när det väl händer något, utöver mina skrivpass i ensamhet, så kommer det som i kluster. Men nu är veckans bokade händelser över och det är obeskrivligt skönt hur roligt det än har varit.

För roligt har det varit. Forums fest var urtrevlig, gårdagens högläsning likaså. Sedan träffade jag Jonathan, åt middag på stan och sedan var vi och såg Kjell Enhager tillsammans.

Och tänk vilken tur:
Jag har hur roligt som helst när jag gör något men är också snorglad när jag får vara ifred.
Snacka om att ha ett göttigt liv!


Inga kommentarer: