Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

måndag 26 november 2018

Känner mig lite sådär idag.

Well.
Jag ska bo väldigt fint den här gången, så jag får väl ligga på rummet och ringa på roomservice om jag blir sjuk. Sämre kan man faktiskt ha det.

Den här dagen ska i alla fall ägnas åt städning. Jag har redan börjat med att skicka ut mina fårfällar (har inga mattor här längre TACK OCH LOV!) som är från gården som min lillebror har nu. De måste vara hur gamla som helst vid det här laget, och de är verkligen använda. På golvet, i en soffa, på en bänk.
Jag har kemtvättat dem emellanåt, törs inte riktigt tvätta dem i maskin.

I nya lägheheten vill jag ha en matta igen.
En som matchar min nya tapet som jag ska ha i den lilla hallen mellan sovrummet och vardagsrummet.
Kolla så fin!
Jag tror att jag ska kunna få upp den själv. Det vore extra roligt, på något sätt.
Från den kommer jag att plocka upp en färg att ha i sovrummet. Möjligtvis en lugn grön. Eller ljusare brun/beige/grå. I vardagsrummet vill jag ju ha väggarna bruna.

Det ska bli så kul att få fixa till det!
Att jag flyttade bara för ett år sedan – och vad jag tycker om flyttkartonger – har jag förträngt.
Håndan ska få köra kartonger. Det upplägget från förra året var skitsmart. Det gick galet snabbt att packa upp tack vare att jag gjorde en hel del jobb själv innan själva flytten.

10e januari låter väl som ett bra flyttdatum?

Jag är ledig de två första veckorna i januari och ska bara ägna mig åt lägeheten och flytten, de två sista ska jag skriva ännu en kortroman, och i början av februari får jag tillbaka Flanaganmanuset från Lena, som är min redaktör den här gången.

Det är fullt upp, but I love it!



1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Det kommer säkert att bli hur bra som helst Hoppas du håller dig frisk i London!