Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 25 november 2018

Den hade så gjort sitt,



min gamla vattenkokare, och var så äcklig att jag kokade vatten på plattan istället. Jag har försökt göra rent den, men det har inte gått så bra.

Så idag hittade jag en så fin rosa som jag har tittat på tidigare.
Nedsatt med 25%.
Visst är den fin?





I morgon är det städdag och så ska jag försöka söka i ungdomsmanuset efter upprepningar och sådant duttidutt.

Att städa tar inte särskilt lång tid här (48 kvm), men den här gången måste jag plocka bort en massa grejer eftersom jag ska ha visning och inte har en aning om hur många som kommer. Så kläder väskor och sådant som känns väldigt privat vill jag lägga någonstans. Frågan är var ... 48 kvm, som sagt
Det ska jag lösa imorgon. Balkongen ligger jäkligt bra till.

Visningen är först på torsdag, men jag är ju i London så det känns bra att kunna göra 90% innan jag åker. Jag kommer att vara trött som en gnu på torsdag.


7 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Vattenkokare blir fruktansvärt äckliga! Förstår att du köpte en ny!
Nu ska jag till jobbet, brrr, -8,6 grader!

Unknown sa...


Min vattenkokare "Siemens Porche" fick jag 2003, älskar den! Kokar ättika i den med jämna mellanrum och den ser ännu ut som ny.
Tips till nya kokaren, som för övrigt är mycket snygg :-)
Ha en härlig vecka!

Jeanette

Unknown sa...

S:et ville tydligen inte vara med i porsche...

Åsa Hellberg sa...

Tack, vilket bra tips!
Ren ättika?

Åsa Hellberg sa...

Eva-Lotta; brrrr

Unknown sa...

Jag använder Perstorp Ättika :-)

Rena magin. Tar ca 1 cm i botten och häller på lite vatten så det inte torrkokar. Räcker med en uppkokning. Sen kokar jag rent med vatten ett par gånger så smaken förvinner till nästa tekopp.

Och när jag ändå är i farten... Prova med några droppar citron i en kastrull med kalk i botten och torka av. Försvinner på en gång. :-) Fick jag lära mig när jag bodde i Österrike.

Åsa Hellberg sa...

Toppentips. Tack!!