Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 25 november 2018

Visst är det väl fantastiskt kul att

Mia Skäringer säljer ut arena efter arena och tydligen levererar en otroligt bra föreställning?
Nu har jag förstås missat att köpa biljetter, så som jag brukar göra, men jag gläds med alla som får se henne och jag gläds med henne och framgången. Så roligt och inspirerande!

Jag lyssnar gärna på henne och en annan gammal favvis, Anna Mannheimer, i deras podd. Ibland är de kvidande roliga, de där två.

Söndag och jag har 25 sidor kvar att redigera.
Innan jag lämnar in det nästa fredag ska jag ha kollat alla upprepningar, den här gången verkar det finnas tusentals "i alla fall". Det skiljer sig åt från manus till manus vilket eller vilka ord som jag överanvänder.

Sedan måste jag kolla särskrivning eller inte.
Jag måste bestämma mig för i kväll eller ikväll och sedan använda det på alla sådana prepositionskombinationer (heter det säkert inte, men ni fattar ).
Upp för, ned för, uppför, nedför ....

Det gör jag på torsdag och fredag.
På lördag åker jag till Dalarna och Sälen/Malung där jag ska föreläsa 2 ggr på måndag. Jag åker tidigt eftersom jag trodde att man kanske kunde åka skidor, men det verkar inte så.
Jaja, jag kan läsa, jobba med Flanagans och en massa annat under helgen där. Oavsett ska det bli störtmysigt.
Tjohoo.

När jag är klar för idag ska jag åka till Farsta och tvätta bilen.
Min fina bil, jag är så himla glad för den.
I flera år har jag fått ont i höger skulderblad när jag har kört långt.

Inte en enda känning nu, vilket var något jag inte hade räknat med. Men stolarna betyder nog en hel del kan jag tänka mig (i Fårdan satt jag på en kudde). 

Men farthållaren på, en bok i högtalarna (Stefan Anhems Motiv X) och fint väglag var det en grymt härlig bilresa fram och tillbaka till Borås.

Nu manus.
Iiiiiii




1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Skriver jag ikväll eller igårkväll rödmarkeras det. Men jag skriver oftast så ändå
Så skönt att nya bilen är till belåtenhet. Vad gillar du Motiv X? Jag tyckte den var lika bra som hans tidigare.