Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 2 november 2018

Uppe väldigt tidigt,

har strukturerat upp mitt arbete med Sexstrejken, har tio intensiva arbetsdagar (om jag så vill) framför mig (men har ju möjlighet att ta längre tid på mig än så om det behövs).
Jag ska försöka att göra det intensivt ändå, det tjänar både jag och manuset på.

Alltså börjar jag idag med att INTE jobba med det mer än det jag har gjort hittills under morgonen:

Jag har läst igenom redaktörens notes på första sidan, och har ungefär klart för mig vilja justeringar hon vill se.
Sedan har jag delat upp manuset i 20-sidorsbuntar så jag slipper se alla sidor samtidigt.
Ungefär samma strategi som jag har när jag skriver, det går inte att tänka på allt arbete framöver. Det räcker med ett kapitel eller två.

Idag ska jag ta Håndan på några ärenden, i morgon ska jag till en kompis nya hus och hälsa på (tillsammans med ett par förförfattarkollegor från Forum) så på söndag blir första riktiga redigeringsdagen, det vill säga de 20 första sidorna.

Hurra, we have a plan!

________________________________________________________________________________



Ett av avbrotten under redigeringen kommer att vara den 13e november, då Michelle Obama släpper sin självbiografi samtidigt över hela världen.
På Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan kommer ett gäng författare från Forum att ha högläsning ur boken och vi finns alla där mellan 14-16.
Det ska bli så roligt.
Se mer här!

Senare samma kväll ska Jonathan och jag på en föreläsning på Oscars av min gamla coachlärare, Kjell Enhager. Jag tror att Jonathan kommer att uppskatta honom!







1 kommentar:

Eva-Lotta sa...

Du har att göra👍🏼