Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 26 mars 2021

Har fått en så märklig fråga från ett av mina länder,

 som vill byta ut en ort eftersom en annan författare har samma ort i sina böcker och våra böcker ska lanseras i landet ungefär samtidigt. Den andra författaren är betydligt större än jag, och förlaget är rädd för att läsarna ska bli förvirrade. 

Hm.

Det är det sista landet ut som lanserar (i alla fall i första avtalsomgången) och egentligen är det väl inte sååå viktigt, men jag måste fundera lite samtidigt som jag i så fall vill bestämma vilken ort vi ska använda istället. Jag tänker inte gå med på att vi flyttar helt, utan kan väl ta en av de små byarna i närheten i så fall.

JAJA.

Jag har bytt däck, lagat 2 stenskott (kostade inget, min försäkring täckte utan någon självrisk), jag kan få ett till men sedan måste man byta ruta. Jag bytte rutan på Fårdan en gång när sprickan blev allt större, men har aldrig lagat stenskott förut. Frost kan ju få rutor att spricka.

Håndan fick också nya vindrutetorkare. Det så skönt med nya som utan gnissel glider över rutan!

Där har ni det. Åsas dag innan soffan jag ligger i just nu. Jag ska strax ringa mamma (det gör jag varje dag så här dags) och sedan se klart serien jag började titta på igår: Collateral, på Netflix.


Jag ska bara vara ledig hela helgen, kanske börja städa balkongen. På måndag börjar jag återigen jobba med research inför nästa projekt. Ny deadline är sista augusti (i kontraktet står sista sept), vi ändrade det pga min önskan. 4 månaders skrivtid är perfekt! 

När jag väl börjar släpper jag det ju inte förrän det är klart och det brukar ta 10-12 veckor. Den här gången ska jag ju göra det lite annorlunda, jag vet mer om det jag ska skriva om än jag brukar veta. 

Hurra för det och nya projekt. 

3 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Jag pratar också med min mamma varje dag.
Trevlig helg!

Åsa Hellberg sa...

Tack detsamma! Hoppas att vi får FINT VÄDER!

Eva-Lotta sa...

Småregnigt idag🥴