Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 12 mars 2021

I morgon är det kalas här hos mig.

 Samma två gäster som vanligt. Den här gången ska vi festa loss på skaldjur som jag handlade idag. Om jag försöker få hit dem här lite tidigt, kommer jag att bjuda på en sen lunch. Vi får väl se vad de pallar i form av umgänge med den ömma modern/svärmodern.



För att få tag på havskräftor var jag på Ica Maxi strax efter nio. Betydlig mer folk än förra gången, men ändå luftigt och inte alls läskigt som jag ju upplever i andra butiker ibland (och då går jag inte in – eller struntar i det och går ut).

Numera har jag dubbla masker, jag läste någonstans att det är bra och därför har jag det även om det är svårt att andas under två. Men det är en kort stund och går att stå ut med.

Kylskåpet är i alla fall fyllt. Överst ligger alla skaldjur, sedan smör som jag ska gratinera kräftor med, smördeg som Linnea ska göra efterrätt av (något med äpplen och glass). Bearnaisesås hittar man alltid hos mig (LCHF, you know). Det är så gott till min ugnsstekta kyckling och kokta, mixade grönsaker (till mos). Fet Yoghurt eftersom jag äter min medicin med det, bacon om jag blir sugen (LCHF, you know), turkisk Yoghurt som jag blandar med olivolja och en klick Dijonsenap, som jag gärna tar till min ugnsstekta blomkål (Jag tar två ugnsfat, det ena med kyckling, det andra med blomkål, paprika, tomat. 23-24 minuter, mums). 99% i min kyl är LCHF. Det funkar för mig. 

Resten av dagen ska jag jobba, byta lakan  (eftersom håret är nytvättat, det är så fräscht med rena örngott då,  och därför byter jag hela sängen samtidigt, var 5e dag), och sedan läsa lite har jag tänkt. 




Har ni någonsin sett en liknande RISBUSKE! Nytvättat hår, hjälpligt fönat, men ingenting mer än klippning funkar förstås. Dessutom ser jag trött ut här men det är jag inte. Det är LJUSET.

I morgon är jag ledig. 

Då ska jag tvätta min handdukar som fortfarande fäller och torktumla dem i tvättstugan, dra en dammsugare över golven och sedan inte så mycket mer innan jag ska hämta Jonathan och Linnea. 

Sedan har jag jobb varje dag till och med fredag nästa vecka, och om jag går i mål med redigeringen då har jag sedan 17 dagar ledigt. 

Alltså typ. Från Flanagans 3. 

Men jag har annat att pyssla med inför nästa bok. Jag ska göra mer research, planera hur jag ska lägga upp mitt arbete, HUR jag ska skriva den, och en massa annat smått och gott. Jag ska INPIRATIONSLÄSA, vilket betyder att jag kanske bara läser ett kapitel här och där för att känna om jag får feeling av det eller inte.

Vad jag letar efter är en ton. Min förläggare sa "mustig" om den vid något tillfälle, och det tog jag lite fasta på. Det kan jag relatera till. Men vi får se. Historien har jag redan delar av den här gången, frågan är bara hur sjutton den ska berättas. Känslan nu är att det inte är en feelgood, men inget feelbad heller. Jaja, det löser sig såklart. Det har det ju gjort hittills. Ibland är det bra att ha en backspegel att luta sig mot. 

Det var det.

Hos mig är det grått, men snön som kom igår i rätt stora mängder regnar bort just nu vilket är skönt. Det är svårt att tro att  jag för en vecka sedan satt i tröja i solen på min balkong. Det är inte särskilt kallt, mer rått ute just nu.

Hoppas att ni får en finfin helg och att ert väder är bättre än mitt!

2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Så gott med skaldjur!

Åsa Hellberg sa...

JA, det ska bli smaskens!