Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

fredag 5 mars 2021

Tandvärk är bland det värsta jag vet.

 Jag tror att det sitter i tandköttet runt tanden, en  tandficka typ, men helt säker kan jag ju inte vara även om jag känner igen det från en annan gång. Det kom igår efter alla mina borstningar mellan tänderna som jag håller på med VARJE DAG sedan jag var hos tandläkaren för drygt ett år sedan och blev beordrad det. Förra gången jag hade det fick jag penicillin, men bara tanken på att ta mig till en tandläkare nu känns övermäktig. Jag försöker hemma ett par dagar till, så får vi se hur det känns. 

Nu har jag i alla fall petat i mig piller så att det inte gör så ont, men jag tänker inte äta något jag behöver tugga på idag, alltså får soppa, kokt fisk och sån mjukmat bli min diet. Mathem levererade i morse och jag har verkligen så att jag klarar mig. 

Min bil är utlånad hela helgen, jag ska bara jobba och ute är det svinkallt. Jag promenerade snabbt till apoteket idag eftersom mina Ipren (kombon som är så bra med Alvedon) var bäst före 2015. Det kom jag på först när jag hade tagit en tablett men tror att den ändå funkade, faktiskt. Nåväl, efter en ISKALL promenad har jag nu nya piller och ikväll ska jag ta kombinationen. Den här natten vill jag SOVA!
Liggerisoffanbild

Typ så, denna trots allt väldigt braiga arbetsdag. 

Det är så kul att jobba. 

Hoppas att ni får en fin helg!


5 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Tandvärk är förskräckligt. Yngsta har krånglat med en framtand sen innan jul. De påbörjade en rotfyllning då. Den är inte klar, smärtan släpper inte, trots starka värktabletter. Nästa tid är om tre veckor. Hon liknar mer och mer en vandrande pinne för varje dag som går...

Åsa Hellberg sa...

Fy tusan! Stackarn!
Då är det bättre att dra ut och sätta in en ny, känns det som.

Åsa Hellberg sa...

Men varför tar rotfyllningen så lång tid?

Eva-Lotta sa...

Det är en framtand, så de väntar i det längsta att dra ut den. Det beror på att nerven dras ut ur roten, sen måste det bli helt rent. Tandläkaren gjorde något fel, så sen skickade hon till specialist. Det finns fortfarande levande materia i tanden och då kan de inte fylla igen förrän den är helt död. Du må tro att hon många gånger önskat den var utdragen! Skandal tycker jag.

Åsa Hellberg sa...

SKANDAL är bara förnamnet! (Och det gör mig livrädd eftersom min framtand ju också bråkar.)
FY FAN, stackars din dotter!