Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

tisdag 23 mars 2021

Det där med att telefonen inte fungerar,

 är ju ett problem.

Och sent igår och idag var det inte fixat med att  bara starta om som alltid hjälper, jag kämpade hela förmiddagen med att få ordning på eländet med min Samsung som kraschade. 

Nu visade det sig snabbt att jag inte var ensam, utan MÅNGA Samsunganvändare hade samma problem. 

Till sist var det en länk från min lillebror som hjälpte mig:

https://www.mobil.se/nyheter/kraschande-appar-i-din-android-sa-har-kan-du-losa-problemet


Tack och lov hade jag min gamla telefon, på den hade jag ett Bank-ID.  Det är svårt att klara sig utan i dessa tider. Jag kom ju inte in på bankappen på mobilen men inte på heller datorn utan Bank-ID (som jag bara har på mobilen).

Men min älskade gamla Huawie hjälpte mig, den som jag var tyvärr tvungen att sluta använda eftersom jag inte kunde livsända med den på Insta. Älskar den skärmen. Min samsung har också en välvd skärm, men inte så som den på Huawei. 




Min gamla fina Huawei. (Uttalas oaoei, by the oei.)


Och jag törs inte köpa någon ny eftersom den inte är helt klart om hur den kommer att funka med alla varningar som finns om Kinesiska statens inblandning i företaget. Att inte kunna använda Google och nya telefonnät som 5G är ju inte aktuellt. 

Det var det, denna lediga dag. En timma på balkongen räckte, jag har inte en aning om hur solen tar så här års och försiktighet bör väl råda av den anledningen.

Hoppas att ni har det bra och att länken hjälper er om ni har problem med er Samsung!



2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Maken hade problem. När jag kom från jobbet körde vi till vår lokala Ringup butik. Vi var typ trettionde kunden. Det kom in en till när vi var där. Mannen där är en klippa, han hade knäckt problemet tidigt på morgonen. Han fixade det på några minuter. Skönt!

Åsa Hellberg sa...

Ja, super att ha en sådan person att vända sig till!