Mina föreläsningar.

Jag berättar om ett författarliv som kanske har sett lite annorlunda ut än många andras. Min vardag i skrivsoffan i förorten. Uppväxten i Fjällbacka. Den ensamma mamman med världens bästa son. De slitsamma åren med heltidsjobb och pendling. Om hur var att debutera med en självbiografi som alla ville prata om och om hur surrealistiskt det är att få se sin bok på topplistor och att vid femtio år fyllda plötsligt ha en helt ny karriär. För referenser, kontakta till exempel Borås stadsbibliotek, Bollnäs bibliotek, Värsås bibliotek. Bokning sker via Författarcentrum

söndag 14 mars 2021

Jag sov vrållänge idag.









 Vi åt supergod mat igår, men avslutade kvällen med att trycka i oss godis. Min vilopuls när jag la mig var över hundra  trots att jag låg stilla, vilket gjorde att jag sov sämre, vaknade svettig, somnade om, drömde mycket etc. 

Men åh, vad det var mysigt.

Jag hämtade dem 13.30 (alltså Jonathan och Linnea), vi åkte hit hem, jag bjöd dem på en sen lunch med ugnsstekt butternutpump, en massa frukt (2 sorters melon), jordgubbar och getost.


Sedan gick vi till Farsta centrum för att komma ut lite och för att köpa ett Alfapet så de slipper dra med sig sitt hit. Vi tycker att det är så kul att spela det. 

Grejen med Farsta är att de inte har bestämt en fast öppentid för sina butiker, så en lördag stänger väldigt många 17.00 (trots att hemsidan säger 18) och vi kom väl kvart över, typ. MEN. Leksaksaffären hade öppet och jag fick mitt spel.

Vi åt till Mello. Med min öppna planlösning kan man sitta vid köksbordet och se tv:n. Ugnsgratinerade havskräftor (jag köpte färdigt kryddsmör och klickade över dem) – som jag borde har grillar ett minuter, men gott som tusan ändå – ett gäng naturella kräftor, och räkor. Vi åt upp ALLT. Totalt 20 kräftor och ett kilo räkor. Plus Linneas hembakta baguetter. 

Under tiden stod en äppeldessert i ugnen (1 timma) och när den var klar åt vi den med vegoglass från GB. Satan så gott!

Vi var så glada när Tusse vann, fan vilket ARTIST! Han kommer att gå långt, den pojken. Så himla roligt!

Sedan såg vi Argo, som jag bara snuddat vid tidigare vilket betyder sett lite aldrig sett klart pga för spännande.

Jag vet inte när de åkte hem, men jag följde dem ut, slängde räkskal och utanför stod en gubbe och rökte. När jag gick tillbaka in, hörde jag att han gick efter mig, så jag SPRANG upp till min våning, in genom min dörr och låste den, precis när Jonathan ringde för att kolla så att jag hade kommit in. Han sa att gubben gick in oroväckande snabbt efter mig.

PUH.

Stackarn bor väl här och hade blivit utskickad för att röka, men så dags på dagen/natten när det är mörkt, är ju allt läskigt! Dessutom såg han läskig ut, vilket ju alla vet inte betyder ett dyft (eftersom det inte går att se på folk hur farliga de är) men det är vad hjärnan tror. 

Det var det. Jag har 8 sidor att redigera idag, tack och lov inte 15 för jag är SEG. Men från och med i morgon är det 15-sidors jobb varje dag till och med nästa söndag om jag ska hinna klart. Det tar längre tid än man tror. 

Om jag hade nöjt mig med att korrigera enligt redaktörens anvisningar hade det gått snabbare, men plötsligt fastnar jag i något som jag vill jobba med lite mer med och då tar det tid. 

Det var det. Långt söndagsinlägg. Jag är sockerbakis och seg, där har ni det!




2 kommentarer:

Eva-Lotta sa...

Mums så gott ni åt!
Har du aldrig sett gubben innan? Läskigt.

Åsa Hellberg sa...

JA, jag vet. Aldrig sett. Ska aldrig gå ut när det är mörkt, så är det.